«Η μορφή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Την στηρίζουμε με κάθε τρόπο μέσα και έξω από τη Βουλή. Θα την στηρίξουμε και όταν έρθει», τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open σήμερα, το πρωί του Σαββάτου.
Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν επαρκή στοιχεία και με βάση αυτά «είναι δεδομένη η μομφή απέναντι στην κυβέρνηση», αλλά και απέναντι στα άλλα κόμματα, διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν συνυπογράφει τη μομφή μαζί τους, ακριβώς επειδή δεν θέλει να ξεπλύνει τις ευθύνες τους που «οδήγησαν στο να είναι επιτρεπτό δύο τρένα να πηγαίνουν στην ίδια ράγα». Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι οι συμβάσεις για τα συστήματα ασφαλείας έτρεχαν από το 2007 για να φτάσουν το 2023 τα τρένα να συγκρουστούν, ενώ έκανε, παράλληλα, λόγο και για την τραγική εδώ και μία 15ετία υποστελέχωση στον σιδηρόδρομο, αλλά και στην ευρωενωσιακής κοπής πολιτική που έχουν στηρίξει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και τα κόμματα της για απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των τρένων.
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος από τη μεγάλη λαϊκή κατακραυγή που δέχθηκε ο ίδιος και η κυβέρνησή του από τις τεράστιες διαδηλώσεις που έγιναν σε Ελλάδα και εξωτερικό την περασμένη Κυριακή για το έγκλημα στα Τέμπη.
Σημείωσε πως «για να είναι ειλικρινής η όποια ευαισθησία και να μην αποδεικνύονται κροκοδείλια τα δάκρυα κάθε φορά της κυβέρνησης θα έπρεπε να έχει σταματήσει, να μην υπήρχε αυτή η συνεχής προσπάθεια συγκάλυψης» των πραγματικών αιτιών της σύγκρουσης, η οποία, πρόσθεσε, γίνεται και έγινε και στην Εξεταστική Επιτροπή. Συμπλήρωσε πως και από την κοσμοπλημμύρα των συγκεντρώσεων φάνηκε ότι «υπάρχει τέτοια λαϊκή οργή που δεν επιτρέπει να περάσει και να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη».
Η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε πως είναι «εγκληματικές οι ευθύνες και τα ερωτηματικά γύρω από τα ζητήματα», όπως αυτά της έκρηξης, της πυρκαγιάς, του μπαζώματος και της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος.
Μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εναέριοι ελεγκτές, λέγοντας πως εδώ και δύο χρόνια αναδεικνύουν ζητήματα, όπως ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και η τραγική υποστελέχωση. Πρόσθεσε ότι συμμετείχαν στην περυσινή απεργία που έγινε την ημέρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση τότε, όπως και με τους σιδηροδρομικούς, έσπευσε να την βγάλει παράνομη.
«Όταν λοιπόν οι εργαζόμενοι προειδοποιούν και έλεγαν και οι ελεγκτές ενέργειας κυκλοφορίας ότι δεν θα ανεχτούμε να έχουμε τα επόμενα Τέμπη του αέρα, οι κυβερνήσεις, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, γιατί ιδιαίτερα για τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών ήταν πολλών ετών, κώφευαν και μάλιστα μιλούσαν υποτιμητικά για τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν αυτά τα ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.