Μ Κομνηνάκα: Το ΝΑΤΟ δίνει «αέρα στα πανιά» της τουρκικής προκλητικόητας

Τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης «τις πριμοδοτεί η πλευρά του ΝΑΤΟ», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας».

Υπενθυμίζοντας μία σειρά δηλώσεις των αμερικανοΝΑΤΟικών που λένε σε Ελλάδα και Τουρκία «βρείτε τα», υπογράμμισε πως η προσπάθεια να διατηρηθεί πάση θυσία η ΝΑΤΟική συνοχή και να κρατήσουν την Τουρκία στη αγκαλιά του ΝΑΤΟ «δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας».

Συμπλήρωσε πως οι εξελίξεις καταρρίπτουν τα επιχειρήματα των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου που προσπαθούσαν να καθησυχάσουν το λαό ότι όσο είμαστε στο ΝΑΤΟ προστατεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα. Όπως είπε, η εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια μεγαλώνει αντί να μικραίνει τους κινδύνους για την περιοχή.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ρωσίας για την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών, υπογράμμισε πως πρόκειται για βήμα κλιμάκωσης του πολέμου.

Σε ότι αφορά τα ενεργειακά, σημείωσε πως ο λαός μας πληρώνει το τίμημα της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο. Ανέδειξε επίσης μια σειρά άλλες αιτίες της ενεργειακής φτώχειας όπως η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» που δεν αντιμετωπίζονται με τα επιδόματα ή τις επιδοτήσεις.

Για την Εξεταστική Επιτροπή τόνισε πως ήταν εξόφθαλμη η προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου και υπαρκτού σκανδάλου.

Δείτε ακόμα...