Μ. Πέιν: «Η Αυστραλία μπορεί να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στην κατάσταση στην Ουκρανία»

Το κτίριο του κοινοβουλίου στην Καμπέρα της Αυστραλίας
Φώτο Αρχείου / Το κτίριο του κοινοβουλίου στην Καμπέρα της Αυστραλίας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Michael @michael75

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο απέλασης Ρώσων διπλωματών από την Καμπέρα ως απάντηση στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αν και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια γραμμή επικοινωνίας με τη Μόσχα.

«Δεν σταματήσαμε ποτέ να επιδιώκουμε μια διπλωματική λύση για την κρίση στην Ουκρανία και αυτό είναι απαραίτητο», είπε η Marise Payne σε συνέντευξή της στο ABC Radio την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι η απέλαση του Ρώσου πρεσβευτή «παραμένει μια επιλογή στο τραπέζι της κυβέρνησης».

Η υπουργός επεσήμανε επίσης ότι «είναι χρήσιμο να υπάρχουν άμεσες γραμμές επικοινωνίας, σε αυτή την περίπτωση, με τη ρωσική κυβέρνηση».

Εστιάζοντας στη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, η ρωσική πρεσβεία στην Αυστραλία δήλωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ακούνε τέτοιες δηλώσεις. Η Καμπέρα θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν χρειάζεται πραγματικά ένα κανάλι επικοινωνίας με τη Μόσχα», δήλωσε στο TASS ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αυστραλία Αλεξέι Παβλόφσκι.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...