Μ. Συντυχάκης: Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία νομιμοποίηση στο αντιδραστικό πλαίσιο που έχει αναγάγει σε κανόνα τις παρακολουθήσεις

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης / Πηγή: Eurokinissi

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84 fm» έδωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ. 

Επισήμανε την επιφύλαξη του ΚΚΕ σχετικά με τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών, καθώς όπως έχει αποδειχθεί το ίδιο το σύστημα είναι αυτό που γεννά τα φαινόμενα των παρακολουθήσεων, των υποκλοπών, της ανεργίας και της φτώχειας, όλου αυτού του αντιλαϊκού βούρκου που αναδύεται κατά διαστήματα και ταλανίζει τον ελληνικό λαό.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ ζητά την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, όπως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, των δημοσιογράφων αλλά και των υποκλοπών που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως και τον Απρίλη του 2022.

Σημείωσε τις ευθύνες των αστικών κομμάτων για την ισχύ ενός αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που έχει και την υπογραφή της ΕΕ στη χώρα μας. Σημείωσε πως «πρόκειται για ένα επικίνδυνο πλέγμα νόμων, διακρατικών συμφωνιών, ευρωπαϊκών οδηγιών που έχουν αναγάγει σε κανόνα την παρακολούθηση και το φακέλωμα των πάντων και των προσωπικών δεδομένων του λαού μας».

Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, χωράει τους πάντες, πρόσθεσε, χωράει την ανάπτυξη μηχανισμών παρακολούθησης είτε κρατικών είτε ιδιωτικών, όπως το predator, το pigasos κλπ.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δώσει καμία νομιμοποίηση αλλά να μπει μπροστά σε έναν αγώνα για την ανατροπή αυτού του πλαισίου και συνολικά του αντιδραστικού συστήματος που χτυπά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...