Στις διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, που γίνονται με στόχο τη χειραγώγηση του λαού, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Bluesky».
«Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο λίφτινγκ που δείχνει τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», σημείωσε.
Υπενθύμισε πως όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πολλούς διάττοντες αστέρες, κόμματα ή πρόσωπα-φωτοβολίδες που εμφανίζονται για να στηρίξουν το σύστημα και μετά εξαφανίζονται.
Αναφερόμενος στην Μ. Καρυστιανού, υπογράμμισε πως αυτά που λέει περί «κάθαρσης» τα ακούμε τόσα χρόνια. Όπως είπε, εμφανίζει την ΕΕ ως δήθεν εγγυητή του «κράτους δικαίου», της «κάθαρσης» και της «νομιμότητας», όμως «αυτή η ”νομιμότητα” της ΕΕ είναι που οδήγησε στο μεγάλο έγκλημα των Τεμπών». Αυτό το ασπάζονται όλα τα άλλα κόμματα, ανέφερε, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που έλεγε ότι η απελευθέρωση και η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, σε μια λογική «κόστους – οφέλους» οδήγησε σε αυτό το έγκλημα και μάλιστα το ΚΚΕ ανέδειξε το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Επίσης, σχολίασε την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους «πρόθυμους» εκπροσώπους «του κανενός», υπογραμμίζοντας πως αυτή η παρωδία και ο διασυρμός δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από αυτόν τον αγώνα που δίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι. Όπως είπε, οι αγροτοκτηνοτρόφοι δείχνουν αντοχή στις τρικλοποδιές που προσπαθεί να τους βάλει η κυβέρνηση, γιατί «παλεύουν για το δίκιο τους, παλεύουν για την επιβίωσή τους».
Σχετικά με το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, τόνισε πως επιβεβαιώνει έστω και με μισόλογα ότι τα «Τέμπη του αέρα» καραδοκούν εξαιτίας των απαρχαιωμένων συστημάτων, της υποστελέχωσης, του διαχωρισμού των υπηρεσιών, στη λογική μιας πολιτικής «κόστους – οφέλους» που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.



