Μ. Συντυχάκης: Όλα τα άλλα κόμματα αποφεύγουν να μιλήσουν για το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης / Πηγή: Eurokinissi

Πεδίο βολικής αντιπαράθεσης που δεν θίγει την ουσία του ζητήματος των παρακολουθήσεων, που είναι το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, την σχετική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του «Σκάϊ», κατήγγειλε την κυβέρνηση που υπεκφεύγει, απορρίπτοντας την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των υποκλοπών – παρακολουθήσεων όπως έχει ζητήσει το ΚΚΕ και άλλα κόμματα.

Πρόσθεσε δε πως όλα τα άλλα κόμματα αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, που καταργεί το δικαίωμα στο απόρρητο, γιατί το έχουν ψηφίσει και συνδιαμορφώσει όλοι. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, δεν έκανε καμία αναφορά στη φράση του πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, γιατί το νόμιμο πλαίσιο το έχουν ψηφίσει όλοι μαζί», είπε, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα τερατώδες νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει και στη χώρα μας και στην ΕΕ που επιτρέπει και θωρακίζει τις παρακολουθήσεις των πάντων.

Οσον αφορά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει την υπόθεση των υποκλοπών στα γραφεία του ΚΚΕ, ενώ χαρακτήρισε γενικόλογη και χωρίς στοιχεία, την πρόταση της κυβέρνησης για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος κατά δέκα χρόνια, αλλά χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.  Το ΚΚΕ, συνέχισε, ζητά να γίνει συζήτηση και να διερευνηθούν στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις, που αφορούν τις παρακολουθήσεις του Ν. Ανδρουλάκη, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων αλλά και τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα, για τις οποίες το Κόμμα έχει προβεί σε τουλάχιστον 4 καταγγελίες εδώ και 6 χρόνια, και απάντηση δεν έχει πάρει.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...