Μ. Συντυχάκης: Σκηνικό συγκάλυψης και των παρακολουθήσεων και του αντιδραστικού πλαισίου

Σκηνικό συγκάλυψης των παρακολουθήσεων στήνεται τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης αναφερόμενος το πρωί της Παρασκευής στο MEGA στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου κρατικοί λειτουργοί επικαλέστηκαν το απόρρητο για να μην δώσουν καμία επί της ουσίας απάντηση.

Σημείωσε ότι η επίκληση του απόρρητου είναι το «φύλλο συκής» και τόνισε πως όλα πρέπει να είναι στο φως. Πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν ένα αχταρμάς καθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ ο κάθε εμπλεκόμενος να εξετάζεται ξεχωριστά και η εξέταση να γίνεται ανά θεματολογία για τις τρεις υποθέσεις, του Ν. Ανδρουλάκη, του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοσιογράφων. 

Υπογράμμισε ότι οι υποθέσεις των παρακολουθήσεων οδηγούνται σε συγκάλυψη παράλληλα με το σκηνικό αποσιώπησης του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που τον έχουν ψηφίζει και συνδιαμορφώσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι είναι βολικός ο καυγάς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων.

Σημείωσε ότι πρέπει αν δοθούν απαντήσεις για τις συνακροάσεις-υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, μια υπόθεση από το 2016 και για την οποία είναι υπόλογη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...