Μ. Συντυχάκης: Το ΚΚΕ προειδοποιούσε από καιρό για την ανάγκη προστασίας των ελευθεριών του λαού

Οι υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών δεν οφείλονται ούτε σε κακούς χειρισμούς και λάθη, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ούτε στην κατάλυση του Κράτους Δικαίου, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι κάτι πρωτοφανές, όπως ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Είναι αποτέλεσμα του «βούρκου» του θεσμικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει τα παραπάνω κόμματα και γι’ αυτό δεν βγάζουν «τσιμουδιά», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Κι αυτό την ώρα που έχει λάβει χώρα η παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, του ΚΚΕ, με τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ.

Όπως επισήμανε ο Μ. Συντυχάκης, το ΚΚΕ προειδοποιούσε χρόνια για την ανάγκη προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού, από το σκοτεινό και πολυπλόκαμο θεσμικό πλαίσιο και οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν την αξία της πολιτικής του Κόμματος.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Ανδρουλάκη, του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ και των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, με τη διαλεύκανσή τους και την απόδοση ευθυνών. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με την αποπροσανατολιστική πρόταση της ΝΔ για δεκαετή έρευνα, καθώς έχει πιαστεί στα πράσα και νομίζει ότι με αόριστες προτάσεις θα βγει από τη δύσκολη θέση του υπόλογου.

Άλλωστε, όπως είπε ο Μ. Συντυχάκης, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κυνικά επιβεβαίωσε στην Επιτροπή Θεσμών ότι κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, επιβεβαιώνοντας τον βούρκο του θεσμικού πλαισίου που καθιστά στόχο τον καθένα. Ένα πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τώρα κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα. Στηλίτευσε επίσης το γεγονός ότι στη σημερινή συζήτηση κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε στις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ.

Κλείνοντας, τόνισε πως το γεγονός ότι η παρακολούθηση επικοινωνιών έχει γίνει πλέον επιστήμη δείχνει τη σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος και πως η ανατροπή του άθλιου θεσμικού πλαισίου πρέπει να γίνει κτήμα της πάλης του λαού.

Δείτε ακόμα...