Μ. Βρετανία: Εμπορευματοποίηση Δημόσιας Υγείας και υποστελέχωση νοσοκομείων

Υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) διαδηλώνουν για αυξήσεις σε μισθούς και κρατική ενίσχυση της Υγείας - Σεπτέμβρης 2020
Φώτο Αρχείου / Υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) διαδηλώνουν για αυξήσεις σε μισθούς και κρατική ενίσχυση της Υγείας – Σεπτέμβρης 2020 / Πηγή: TWITTER

Τα βρετανικά νοσοκομεία, κυρίως εκείνα του Λονδίνου, αγωνίζονται για να διατηρήσουν την επάρκειά τους σε υπαλληλικό προσωπικό εξαιτίας του αριθμού εκείνων που χρειάζεται να απομονωθούν λόγω της έκθεσής τους στον κορονοϊό, είπε σήμερα η Κάθριν Χέντερσον, πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Επείγουσας Ιατρικής. Επανέφερε στην επιφάνεια μια ακόμη επίπτωση από την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Με τη νέα πολύ μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» του κορονοϊού να εξαπλώνεται, η Βρετανία χθες κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με 78.610 νέες μολύνσεις.

Το έντονο πρόβλημα αφορά ουσιαστικά τη στελέχωση

Κάθριν Χέντερσον, Πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Επείγουσας Ιατρικής

Η Κ. Χέντερσον είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC: «Ακόμη και αν δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση των νοσηλειών, ήδη βλέπουμε τον αντίκτυπο του να μην έχουμε επαρκές προσωπικό για να κάνει σωστά και με ασφάλεια τις εφημερίες. Επομένως ανησυχούμε για το κακό που μπορεί να υφίστανται οι ασθενείς επειδή δεν έχουμε το προσωπικό». Σημείωσε ότι το Λονδίνο πλήττεται ιδιαιτέρως. Το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός πως ένα 10% του προσωπικού έχει νοσήσει και βρίσκεται εκτός των νοσοκομείων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...