Μαχητικά συλλαλητήρια στην Κρήτη: «Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας – Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις»

Μαχητικά – μαζικά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Χανιά πραγματοποίησε η ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, την Δευτέρα το απόγευμα, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Οι κεντρικοί δρόμοι των Χανιών και του Ηρακλείου γέμισαν με κόκκινες σημαίες και το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών» ακούστηκε δυνατά.

Στα Χανιά, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με κεντρικό ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Σε όλους αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις κυριολεκτικά πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η βάση της Σούδας, εδώ στη γειτονιά μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ που απογείωσε τη συνεργασία, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά με την παραμονή και επέκταση των συμφωνιών για την βάση της Σούδας σέρνουν το λαό πίσω από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών συνολικά για την περιοχή ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η Σούδα, είναι βασικός κόμβος τοξικών και άλλων επικίνδυνων πυρομαχικών, με τα οποία “προμηθεύουν” τις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και σε άλλα μέτωπα…

Χιλιάδες τόνοι, τέτοιου, μεταφερόμενου φορτίου, πηγαινοέρχονται στην Σούδα! Ο λαός, όλα αυτά τα χρόνια, έχει βιώσει το τι σημαίνει αμερικανονατοϊκή παρουσία στο νησί. Ξυλοδαρμοί, κλοπές, κακοποιήσεις, ναρκωτικά, πορνεία και ασυλία των ΝΑΤΟικών πληρωμάτων, που εξασφαλίζεται με το απαράδεκτο καθεστώς της ετεροδικίας. Το επιχείρημα ότι η Βάση ενισχύει την τοπική οικονομία, το οποίο διαλαλούν και οι τοπικοί άρχοντες δεν αφορά το λαό. Στα αποκαΐδια της πολιτικής που τον φτωχοποιεί, ποντάρουν τα τσιράκια της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, για να αποδεχτεί, με “χάντρες και καθρεφτάκια”, να υπονομεύσει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Το ΚΚΕ, δίνει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η πάλη με αίτημα να κλείσει η βάση της Σούδας, που είναι το μόνο που πραγματικά συμφέρει το λαό μας. Και ταυτόχρονα πρωτοστατεί στο συντονισμό της πάλης των λαών της περιοχής απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή των χωρών τους. Αυτό είναι το μόνο ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο στις μέρες μας».

Στο Ηράκλειο, το ραντεβού της Κομματικής Οργάνωσης δόθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Σήμερα και από το Ηράκλειο, όπως και σε δεκάδες συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα φωνάζουμε δυνατά ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων Δεν είναι όλα αυτά λόγια του αέρα. Απόδειξη οι χιλιάδες που διαδήλωσαν εδώ στις 28 Φλεβάρη στην απεργιακή συγκέντρωση». Και τόνισε πως το «Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας ισχύει και για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου. Και το ΚΚΕ και σήμερα και πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...