Μαδαγασκάρη: Δεκάδες νεκροί και 55.000 άστεγοι από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Φωτό αρχείου

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχονται οι νεκροί και σε 55.000 οι άστεγοι από το πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι από την Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών.

Οι πλημμύρες που προκάλεσε προτού ολοκληρώσει το πέρασμά του από τη Μαδαγασκάρη σήμερα το πρωί, κατέστρεψαν τους μεγαλύτερους ορυζώνες της χώρας που βρίσκονται στο κέντρο της νήσου, εγείροντας φόβους για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης.

Ο τροπικός κυκλώνας έφτασε στη Μαδαγασκάρη το βράδυ του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής στην ανατολική ακτή της μεγάλης νήσου του Ινδικού Ωκεανού, συνοδευόμενος από ισχυρές βροχές και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 165 χιλιομέτρων την ώρα, προτού πλήξει τη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν. Η Unicef εκφράζει φόβους ότι πολλά θύματα είναι παιδιά καθώς αυτά αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της χώρας.

Ο κυκλώνας έπληξε αρχικά αγροτική παράκτια ζώνη 150 χιλιομέτρων που είναι αραιοκατοικημένη προτού κατευθυνθεί δυτικά προς την ενδοχώρα, προκαλώντας την υπερχείλιση ποταμών και πλημμύρες που κατέστρεψαν τους μεγαλύτερους ορυζώνες της Μαδαγασκάρης, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την Unicef.

Μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, η Μαδαγασκάρη είχε ήδη πληγεί πριν από έναν μήνα από την φονική τροπική καταιγίδα Άνα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων στη νήσο και έπληξε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...