Μαδαγασκάρη: Σε 80 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Φωτό αρχείου

Ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Μπατσιράι, που απομακρύνθηκε από τη Μαδαγασκάρη τη Δευτέρα, ανήλθε σε 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC), που συγκεντρώνει τα στοιχεία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, κυρίως στην ανατολική ακτή του νησιού του Ινδικού Ωκεανού, ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός αυξήθηκε από 30 χθες το βράδυ σε 80, εκ των οποίων οι 60 καταγράφηκαν στην περιοχή Ικόνγκο, που βρίσκεται σε αυτή την περιφέρεια.

Ο κυκλώνας έπληξε το μεγάλο νησί του Ινδικού Ωκεανού αργά το Σάββατο, γκρεμίζοντας σπίτια και καταστρέφοντας γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς χτύπησε με μανία τη νοτιοανατολική ακτή μέχρι που απομακρύνθηκε αργά την Κυριακή, αφήνοντας 91.000 ανθρώπους με σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Ο κυκλώνας Μπατσιράι ήταν η δεύτερη καταστροφική καταιγίδα της Μαδαγασκάρης μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά τον κυκλώνα Άνα που σκότωσε 55 ανθρώπους και εκτόπισε 130.000 σε άλλη περιοχή της χώρας, βορειότερα.

Η νησιωτική χώρα, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμύρια κατοίκους, ήδη αντιμετώπιζε ελλείψεις σε τρόφιμα στον νότο ως συνέπεια της σοβαρής και παρατεταμένης ξηρασίας.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι ο Μπατσιράι επιδείνωσε την κατάσταση καταστρέφοντας τις καλλιέργειες ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που ήθελαν μόλις δύο εβδομάδες για τη συγκομιδή τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...