Μαδούρο: Η Κολομβία εκπαιδεύει μισθοφόρους για να «σαμποτάρουν τις εκλογές»

Βενεζουέλα Καράκας
Καράκας, Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Κολομβία ότι εκπαιδεύει 1.000 μισθοφόρους για να «σαμποτάρουν» τις κοινοβουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 6 Δεκεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, πάνω από 1.000 μισθοφόροι ετοιμάζονται στην Κολομβία υπό την εκπαίδευση του Εθνικού Στρατού Κολομβίας και τον εξοπλισμό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, με τη γνώση, την προστασία και την υποστήριξη του προέδρου Ιβάν Ντούκε» τόνισε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μαδούρο οι μισθοφόροι έχουν σκοπό να «παρεισφρήσουν στη Βενεζουέλα για να σαμποτάρουν το πολιτικό και εκλογικό κλίμα».

«Αυτή τη στιγμή η Βενεζουέλα πρέπει να ενεργοποιήσει όλες τους μηχανισμούς μυστικών υπηρεσιών, κοινωνικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς και αστυνομικής προστασίας, διότι είμαστε μια χώρα υπό πολιορκία, ένα έθνος υπό διαρκή απειλή και μόνιμη συνομωσία. Όμως, αντέχουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Βενεζουέλα διέρρηξε τους δεσμούς της με την κυβέρνηση Ντούκε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν η Μπογκοτά έγινε μία από τις 50 χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό σαν τον προσωρινό πρόεδρο, μετά την αυτοανακήρυξή του.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες καταγγελίες από τη μεριά της Βενεζουέλας. Τον περασμένα Μάιο το Καράκας είχε καταγγείλει την προσπάθεια μισθοφόρων να εισβάλουν στη χώρα από τα σύνορα της Κολομβίας.

Πηγή: Sputniknews

Δείτε ακόμα...