Μαγνησία: Για ένατη μέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος – Στις λάσπες συνοικίες και χωριά

Για ένατη ημέρα χωρίς πόσιμο νερό παραμένει ο Βόλος εξαιτίας της ολοσχερούς σχεδόν καταστροφής του υδροδοτικού δικτύου από την κακοκαιρία αλλά κυρίως εξαιτίας της έλλειψη μέτρων πρόληψης και ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας των υποδομών της χώρας ακόμα και σε πρωτεύουσες νομών.

Ενα κομμάτι της πόλης, υδροδοτείται κατά διαστήματα αλλά με μη πόσιμο νερό, μόνο για τις ανάγκες της οικιακής χρήσης ενώ οι εκτιμήσεις για τη σύντομη πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος είναι δυσοίωνες. 

Την ίδια ώρα, μέσα σε χιλιάδες τόνους λάσπης παραμένουν περιοχές της πόλης, όπως το κέντρο αλλά και οι συνοικίες Παλαιό Λιμεναρχείο, Παλαιά, Άγιος Παντελεήμονας, Νεάπολη, Παπαδιαμάντη. 

Οι κάτοικοι της πόλης του Βόλου, αντιμετωπίζουν ένα επιπλέον πρόβλημα, την εξάπλωση λευκής σκόνης, που αιωρείται στην ατμόσφαιρα από τη ξεραμένη λάσπη που έχει συσσωρευτεί στους δρόμους και διαλύεται από την κίνηση των αυτοκινήτων και γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν στον πληθυσμό την χρήση χειρουργικής μάσκας.

Οι οδικές συνδέσεις προς το Ανατολικό και Νότιο Πήλιο παρότι έχουν αποκατασταθεί προσωρινά, ωστόσο είναι αδύνατη  η κίνηση μεγάλων οχημάτων και βαρέων οχημάτων, και ο προβληματισμός παραμένει για το πως θα μεταφερθούν στις αγορές οι χιλιάδες τόνοι μήλων και κάστανων, που παράγονται στην περιοχή της Ζαγοράς μετά την καταστροφή τόσων σημαντικών υποδομών και κυρίως της οδοποιίας. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περισσότερα από 250 αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί ή έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα και γι’ αυτό δύτες έψαχναν τον βυθό της θάλασσας στον Πλατανιά, το Μικρό και άλλες περιοχές για να εντοπίσουν πιθανά παγιδευμένους.

Στον Παγασητικό η εικόνα είναι απογοητευτική από τις φερτές ύλες που επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο συνεχίζει να εφιστά την προσοχή σε όσα σκάφη κινούνται στην περιοχή, ενώ είναι αδύνατη η κολύμβηση σε πολλές ακτές και παραλίες από τη συσσώρευση των φερτών υλών που κατέβασαν οι χείμαρροι από τα βουνά.

Εξακολουθεί να μην υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Βόλου και Λάρισας, αφού έχει υποστεί μεγάλες ζημιές τόσο το σιδηροδρομικό δίκτυο, όσο και οι γραμμές στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...