Μαγνησία: Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται στο Βόλο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Καιρός - Μαγνησία - Τα χωριά του Πηλίου καλυμμένα με χιόνι
Φώτο Αρχείου / Τα χωριά του Πηλίου καλυμμένα με χιόνι / Πηγή: Eurokinissi

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται, από το πρωί, στο Βόλο όπου όλο το πολεοδομικό συγκρότημα ακόμη και τα παραλιακά προάστιά του, έχουν καλυφθεί από ένα στρώμα χιονιού. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη Μαγνησία και στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Η θερμοκρασία στον Βόλο είναι στον έναν βαθμό, αλλά ο άνεμος που φυσά δίνει την αίσθηση για χαμηλότερη θερμοκρασία. Τα σχολεία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, θα είναι κλειστά σε όλη την περιοχή.

Στον ορεινό όγκο του Πηλίου η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη και πυκνή και κυρίως στο Ανατολικό Πήλιο, αφού η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Ηδη, στη Ζαγορά το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ σε υψηλότερα χωριά, όπως ο Κισσός, φτάνει περίπου στα 20 εκατοστά και το χιόνι εξακολουθεί να πέφτει πολύ πυκνό.

Τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς σήμερα και αύριο θα είναι κλειστά. Κλειστά είναι σήμερα και αύριο τα σχολεία και στον δήμο Νοτίου Πηλίου σύμφωνα με απόφαση του δήμου, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού που επικρατούν στην περιοχή.

Στα λευκά οι Σποράδες

Στις Σποράδες, το ξημέρωμα βρήκε και τα τρία νησιά να έχουν καλυφθεί από χιόνι και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση.

Στη Σκόπελο και την Αλόννησο το ύψος του χιονιού έχει φτάσει σε πολλά σημεία και τα 30 εκατοστά, ιδίως στα ορεινά περάσματα, ενώ στη Χώρα Σκοπέλου στα 20 εκατοστά. Τα σχολεία είναι κλειστά.

Στη Σκιάθο το χιόνι έφτασε μέχρι και τη θάλασσα και το νησί είναι κατάλευκο, αφού από τη συνεχιζόμενη πυκνή χιονόπτωση, το ύψος του χιονιού, ακόμη και στη Χώρα της Σκιάθου, έχει φθάσει τα 20 εκατοστά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...