Συνεχίζει ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάρο το μεσημέρι της Τρίτης.
Το πρωί της Τετάρτης η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Καμπί, κοντά στον ΧΥΤΑ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το πύρινο μέτωπο να συνεχίζει την ανεξέλεγκτη πορεία του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται, κάηκαν αποθήκες και ζώα, ενώ περιοχές του νησιού δεν έχουν ρεύμα.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης η φωτιά πέρασε από την περιοχή της Αγκαιριάς και κινείται προς την Τρυπητή. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πάρου, Κωνσταντίνος Μπιζάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη.
Λίγο μετά τη 01:30 εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Αγκαιριάς, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την παραλία της Αλυκής για λόγους ασφαλείας ενώ στις 02:15 ακολούθησε νέο μήνυμα για τις περιοχές Τρυπητή, Άσπρο Χωριό, Γλυφά και Πυργάκι, με οδηγία απομάκρυνσης προς τον Δρυό.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Πάρου, Χαράλαμπο Γιουρτζίδη που μίλησε στην ertnews η πυρκαγιά νωρίς το πρωί της Τετάρτης εστιάζεται μεταξύ Φάραγγα και Τρυπητής, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σημειώνονται αναζωπυρώσεις, έχει πάρα πολύ καπνό, ενώ νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε ξυστά από την Αγκαιριά. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα εικόνα των ζημιών που έχουν γίνει λόγω της πυρκαγιάς.
Νωρίτερα το πύρινο μέτωπο είχε περάσει από τις περιοχές Ανερατζά και Καμάρι, ενώ οι φλόγες εξαπλώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας της ξηρής χαμηλής βλάστησης και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.
Στο μεταξύ οι επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα.
Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες, δεν ευνοούν το έργο της κατάσβεσης, καθώς για σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις Κυκλάδες προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων και υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).
Σε κάθε περίπτωση αυτό που και στην συγκεκριμένη πυρκαγιά αναδεικνύεται είναι η έλλειψη αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης, τα μέτρα έγκαιρης πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.



