«Δεξαμενόπλοιο ενεπλάκη σε σύγκρουση με άλλο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και στα δύο» δήλωσε η ακτοφυλακή της Μαλαισίας σήμερα. Ένα από τα δύο μεγάλα δεξαμενόπλοια που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση, έφυγε από το σημείο του ατυχήματος και φέρεται να έχει απενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού του.
Η ακτοφυλακή ανέφερε πως παρακολουθεί τη θέση του δεξαμενόπλοιου Ceres I, που φέρει σημαία Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και φέρεται να βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων της Μαλαισίας.
Από τα 40 μέλη του πληρώματος του Ceres I, 14 απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης ενώ τα υπόλοιπα 26 διεξήγαγαν επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς πάνω στο πλοίο.
Και τα 22 μέλη του πληρώματος του Hafni, του άλλου δεξανμενόπλοιου της σύγκρουσης, απομακρύνθηκαν από το πλοίο και έφθασαν στη Σιγκαπούρη, ανέφερε χθες η εταιρία που το διαχειρίζεται.
Η Hafnia, η εταιρία που διαχειρίζεται το Hafnia Nile, δήλωσε χθες πως ένα ρυμουλκό βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει το πλοίο, με ειδικά ρυμουλκά καθ΄οδόν προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Το Ceres 1 είναι ένα πολύ μεγάλο (VLCC) δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου το οποίο σύμφωνα με δεδομένα εντοπισμού πλοίων μετέφερε περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού αργού.
Ωστόσο το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο πλοίο μετέφεραν ιρανικό αργό.
Πηγή: CNN



