Μάλι: Δέκα νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη στο κεντρικό τμήμα του Μάλι όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επλήγη από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας, ανέφεραν αξιωματικός της αστυνομίας και τοπική οργάνωση.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, έκανε λόγο για δέκα νεκρούς και αρκετούς βαριά τραυματίες. Διευκρίνισε πως ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός.

Η έκρηξη έγινε χθες το μεσημέρι σε δρόμο που συνδέει την Μπαντιαγκαρά με την Γκουντακά, στον τομέα Μοπτί, σύμφωνα με την πηγή των υπηρεσιών επιβολής της τάξης.

Πίσω από την επίθεση θεωρείται ότι βρίσκονται οργανώσεις τζιχαντιστών, καθώς οι νάρκες και οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι όπλα που συχνά χρησιμοποιούν.

Έκθεση της Αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA) έκανε λόγο για 245 επιθέσεις ως την 31η Αυγούστου με τέτοια όπλα το 2021 και 134 το 2022. Οι νάρκες και οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σκότωσαν 103 ανθρώπους το 2021 και 72 το 2022, κατά την ίδια πηγή.

Στόχοι είναι κυρίως τα μέλη του στρατού του Μαλί και της MINUSMA. Όμως τουλάχιστον το ένα τέταρτο των θυμάτων είναι άμαχοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...