Μανώλης Συντυχάκης: Οι όποιες διορθώσεις των Δασικών Χαρτών δεν αλλάζουν το χαρακτήρα τους – Στόχος τους η εμπορευματοποίηση της γης

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης / Πηγή: Eurokinissi

Ο Συντυχάκης Μανώλης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαική Συσπείρωση, με αφορμή την σύσκεψη των βουλευτών της ΠΕ Ηρακλείου με τον υπουργό περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Η κυβέρνηση, μπροστά στη γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτρόφων επιχείρησε, με τον ερχομό του υπουργού στην Κρήτη, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εκτονώσει την αγανάκτηση των κρητικών δεσμευόμενος να προχωρήσει σε διορθώσεις στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Οι όποιες διορθώσεις όμως – επί της ουσίας – δεν αλλάζουν το χαρακτήρα των Δασικών Χαρτών. Δεν αναιρούν τον κύριο στόχο που είναι η αξιοποίηση τους ως εργαλείο για την εμπορευματοποίηση της γης. Για να δοθεί από το κράτος «προίκα» στους μονοπωλιακούς ομίλους, διευκολύνοντας την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Τουρισμό και στις Κατασκευές. Σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο συγκλίνουν όλα τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΕΛΛ.ΛΥΣΗ-ΜΕΡΑ 25), εκτός του ΚΚΕ, που θεωρεί ότι η γη δεν είναι εμπόρευμα.

Θύματα θα είναι οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι καθώς και οι μικροί ιδιοκτήτες. Τη διόρθωση λαθών κατά τη σύνταξη των χαρτών, καλούνται να επωμιστούν, οι ελάχιστοι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών, οδηγώντας τους σε εργασιακή εξουθένωση.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η σημαία του αγώνα ποτέ δεν υποστέλλεται μέχρι την τελική δικαίωση!»

Δείτε ακόμα...