Μαρία Κομνηνάκα: Ακόμα μεγαλύτερη περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Βουλή - Μαρία Κομνηνάκα - βουλευτής του ΚΚΕ: Ακόμα μεγαλύτερη περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην Οδηγία της ΕΕ που ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία με νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής πλην των μετρητών, εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αποκάλυψε επίσης ότι στο όνομα της τρομοκρατίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

«Ποτέ καμία τράπεζα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη στα κενά ασφάλειας»

Αναλυτικότερα σημείωσε πως σκοπός του νομοσχεδίου δεν είναι η προστασία του κόσμου, που πέφτουν θύματα απάτης και ποτέ καμία τράπεζα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη στα κενά ασφάλειας που έχει το σύστημά της, αλλά η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και ψηφιακών πληρωμών, η διαφύλαξη τελικά της αξιοπιστίας του συστήματος που έχει ως θεό το κυνήγι του κέρδους, με την πλήρη και λεπτομερειακή διασφάλιση των δικαιωμάτων των νομικών προσώπων και όχι των φυσικών. 

Όλες οι Κυβερνήσεις και η ΕΕ που έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πλέγμα καταστολής

Η Μ. Κομνηνάκα αναφέρθηκε επίσης στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και διατάξεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στο όνομα της οποίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κατήγγειλε ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενσωματώνοντας ανάλογες Οδηγίες της ΕΕ, στηρίζουν την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ που έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πλέγμα καταστολής, εξουδετερώνοντας ό,τι θεωρεί επικίνδυνο για το σύστημα του κεφαλαίου, κάθε ριζοσπαστική σκέψη που αμφισβητεί τη συνοχή της ΕΕ.   

Χαρακτήρισε αντιφατική και υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο νομοσχέδιο, την ώρα που οι κατάπτυστες αλλαγές που προωθούνται στηρίζονται πάνω στις προηγούμενες ευρωπαϊκές οδηγίες που ως κυβέρνηση είχε ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία. Οι διατάξεις για την τρομοκρατία, συνέχισε, ουσιαστικά διευρύνουν το αξιόποινο, για ένα αδίκημα που είναι λάστιχο και χωρά τα πάντα, διευρύνουν τις συμπεριφορές που μπορεί να  βαφτίζονται τρομοκρατική πράξη κατά βούληση.

Άρθρο 37: Κατεβαίνουν αστραπιαία από το διαδίκτυο σελίδες ή άρθρα με τη δικαιολογία της προτροπής σε τρομοκρατική ενέργεια

Ενδεικτικό είναι, σημείωσε, το άρθρο 37 με βάση το οποίο προβλέπεται να κατεβαίνουν αστραπιαία από το διαδίκτυο σελίδες ή άρθρα με τη δικαιολογία της προτροπής σε τρομοκρατική ενέργεια, κάτι που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας σε βάρος ανθρώπων της Τέχνης και δημοσιογράφων, που εξέφραζαν τη γνώμη τους και μπλοκαρίστηκαν οι σελίδες τους με τελευταίο παράδειγμα  τη λογοκρισία του youtube σε ανάρτηση της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...