Μαρία Κομνηνάκα: Η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία και τους φοιτητές σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Μαρία Κομνηνάκα: Η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία και τους φοιτητές σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία και τους φοιτητές σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η ουσία είναι πως μόνο το ΚΚΕ μιλάει ξεκάθαρα γι’ αυτό που διεκδικούν οι φοιτητές, δηλαδή αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, κάτι που δεν ισχύει ούτε σήμερα. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 10 Μάρτη στην τηλεόραση της «ΕΡΤNews». Το νομοσχέδιο απογειώνει την πολυκατηγοριοποίηση των πτυχίων και χτυπά το δημόσιο Πανεπιστήμιο, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΕΕ, όπου 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν επιβάλει δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Κατήγγειλε ότι και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έστρωσαν τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση των Πανεπιστημίων, για την αναγνώριση των κολεγίων και την αναγνώριση των επαγγελματικών αρχικά δικαιωμάτων των κολεγίων με αυτά του Πανεπιστημίου. Υπενθύμισε ότι τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά υπήρχαν και γενικεύτηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε την υποκρισία των αστικών κομμάτων που εμφανίζονται ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αλλά συμφωνούν με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. 

Ξεκινώντας την παρέμβασή της, εξέφρασε την καταδίκη του ΚΚΕ στην επίθεση που εκδηλώθηκε σε βάρος των δύο τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους φαινόμενα πυροδοτούνται από διάφορες πολιτικές αποφάσεις και επιλογές.

Δείτε ακόμα...