Μαρόκο: Άλλοι δύο θάνατοι στον βορρά από τις πυρκαγιές

Πυρκαγιά στο Μαρόκο
Φώτο αρχείου, Πηγή: protothema

Δύο γυναίκες πέθαναν από «ασφυξία» μετά την εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας αρκετών δασικών πυρκαγιών στην επαρχία Λαράς, στο βόρειο Μαρόκο, η οποία είχε ήδη χτυπηθεί πρόσφατα από καταστροφικές φωτιές, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.

Οι θάνατοί τους αυξάνουν στους τέσσερις των αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών στο βόρειο τμήμα του βασιλείου από τα μέσα Ιουλίου.

Τα δύο νέα θύματα «δεν θέλησαν να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των τοπικών αρχών να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους που απειλούνταν από τις φωτιές», ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι αρχές στη Λαράς.

Την Δευτέρα, ανακοινωνόταν ότι εθελοντής έχασε τη ζωή του στην Τανουάτ, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που απανθράκωσε τουλάχιστον 330 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πεύκων.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Λαράς στα μέσα Ιουλίου.

Στην ίδια περιοχή, όπου χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν πρόσφατα από τις φωτιές, πάνω από 700 κάτοικοι περίπου 10 χωριών χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προληπτικά από τη Δευτέρα.

Αργά χθες βράδυ συνέχιζαν να είναι ενεργές τουλάχιστον τέσσερις εστίες στη Λαράς, νότια του λιμανιού της Ταγγέρης, στη Μεσόγειο.

Η πυροσβεστική, με τη βοήθεια τεσσάρων αεροσκαφών Canadair τα οποία ανεφοδιάζονται από κοντινό φράγμα και από τη θάλασσα στην Ταγγέρη, συνεχίζει τις προσπάθειες για να τις ελέγξει.

Άλλες τέσσερις φωτιές εξαπλώνονται στην επαρχία Τανουάτ. Ένα χωριό απειλείτο, αλλά πλέον θεωρείται πως είναι ασφαλές.

Άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε από τη Δευτέρα το βράδυ 350 στέμματα δασικής έκτασης στην επαρχία Φας-Άντζρα, επίσης στο βόρειο Μαρόκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...