ΜΑΣ: Αποδεικνύεται ότι η δράση των Φοιτητικών Συλλόγων έχει αποτελέσματα και έχει ήδη ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση!

Η Εκτελιστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά τα μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την χώρα χθες:

Χαιρετίζουμε τα μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας! Για άλλη μία φορά χιλιάδες φοιτητές στείλαμε μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Τη στιγμή που οι σχολές μας παραμένουν κλειστές για 3ο συνεχόμενο εξάμηνο, η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι «δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση για το άνοιγμα τον Πανεπιστημίων». Δεν πρόκειται να τους περάσει! Τα δεκάδες δια ζώσης μαθήματα με όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν πραγματοποιήσει φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και η μαζική προσέλευση φοιτητών σε αυτά, αποδεικνύουν ότι οι σχολές μας μπορούν να ανοίξουν, ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να κρατά κλειστές τις σχολές μας.

Την Τρίτη 14/4 μόλις μία μέρα πριν τα φοιτητικά συλλαλητήρια, ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η είσοδος της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας αναβάλλεται για το Σεπτέμβρη. Αποδεικνύεται ότι η δράση των Φοιτητικών Συλλόγων έχει αποτελέσματα και έχει ήδη ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση! Ο νόμος έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη έχει ήδη απορριφθεί από την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ούτε το Σεπτέμβρη ούτε ποτέ! Όσες αφορμές και αν ψάξει να βρει η κυβέρνηση για να βάλει την αστυνομία στις σχολές μας, η προσπάθεια της θα πέφτει στο κενό!

Καταγγέλλουμε το σημερινό οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας για περικύκλωση της ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, αλλά και του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη από δυνάμεις των ΜΑΤ. Η εικόνα των διμοιριών των ΜΑΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ και το ΑΠΘ, τη στιγμή που οι φοιτητές δεν έχουν μπει στη σχολή εδώ και ένα χρόνο, αποτυπώνει καθαρά το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια μας! Δυστυχώς για την κυβέρνηση οι φοιτητές έχουν άλλα σχέδια! Η μαζική συμμετοχή φοιτητών και των Συλλόγων τους στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 24 Απρίλη είναι σταθμός για την κλιμάκωση του αγώνα.”

Δείτε ακόμα...