Μάθε παιδί μου γράμματα…

Πεύκη μαθητές καφενείο τηλεκπαίδευση

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που δημοσιοποίησε κάτοικος ενός χωριού του Πύργου Ηλείας και ιδιοκτήτης ενός καφενείου στο οποίο φιλοξενεί κάθε μέρα πέντε μαθητές δημοτικού, παρέχοντας τους σύνδεση στο διαδίκτυο καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τα παιδιά μαζεύονται στο χώρο του μαγαζιού και κάθονται με μάσκες και μπουφάν και παρακολουθούν το μάθημα τους μέσα από δύο οθόνες κινητών, τις οποίες μοιράζονται.

Αυτές οι εικόνες μόνο ντροπή θα έπρεπε να προκαλούν σε όλους αυτούς που έχουν φτάσει το λαό σε αυτή την κατάσταση.

Μιλάμε για εικόνες θλιβερές εν έτη 2020.

Η κυβέρνηση, από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα, δεν έχει λάβει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την εκπαίδευση φτάνοντας μέχρι και στο κλείσιμο όλων των σχολείων.

Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές σε ένα άθλιο έργο κατάρρευσης της τηλεκπαίδευσης που τόσο πολύ επαινούν η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας, με καθηγητές και μαθητές να αδυνατούν να συνδεθούν στο μάθημα. Όσοι έχουν τη δυνατότητα.

Αν μη τι άλλο συγκίνηση προκάλεσε η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, που με θράσος καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης. Μάλλον ξεχνάει ότι η ΝΔ ανέλαβε το έργο που είχε αφήσει πίσω η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοιχτά δηλώνει ότι βάζει πλάτη στην πολιτική της ΝΔ.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει καθαρά εγκληματική πολιτική και φέρει τεράστια ευθύνη για όλα αυτά τα εγκλήματα στην υγεία, την οικονομία και την παιδεία.

Μόνη λύση η ανατροπή αυτού του άδικου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Τώρα είναι ο καιρός να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαρβαρότητα που μας φέρνει ασφυξία, πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Ζέπου Κατερίνα

Δείτε ακόμα...