Μαθητές-Φοιτητές: Απέραντο ποτάμι νεανικής οργής για το έγκλημα στα Τέμπη

Ένα απέραντο ποτάμι νεανικής οργής έχει σχηματισθεί από φοιτητές και μαθητές που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για το έγκλημα στα Τέμπη διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν η φωνή των νεκρών. 

«Κόστος η ασφάλεια και οι υποδομές, του κράτους οι ευθύνες δολοφονικές», «Στον βωμό του κέρδους, θυσία οι νεκροί, δεν είναι δυστυχήματα, είναι επιλογή», «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή», «Όλα για τα κέρδη και τον επενδυτή, κόστος η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή» και «Στο έγκλημα αυτό καμιά ανοχή όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!» τα συνθήματα που φωνάζουν.

Μάλιστα, έξω από τη Βουλή όπου έφτασε η πορεία, οι μαθητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, με αρκετούς περαστικούς να συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση. 

Στον Βόλο

Μεγάλη πορεία έγινε και στον Βόλο από μαθητές και φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.  Μαθητές και φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και πλακάτ στα χέρια διέσχισαν όλη την πόλη και κατέληξαν στον ΟΣΕ Βόλου.

Στην Κρήτη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών στις πόλεις της Κρήτης που κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους και πραγματοποιούν συμβολικές δράσεις θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί το τραγικό δυστύχημα. Κάνοντας πράξη με την δράση τους, ότι η οργή και η θλίψη για το τραγικό σιδηροδρομικό σύστημα θα γίνει οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Τουλάχιστον 15 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ενώ η οργή και η αγανάκτηση μαθητών και φοιτητών που πραγματοποίησαν μια πολύ μαζική και γεμάτη παλμό πορεία στο κέντρο της πόλης.

Συγκινητικό το μήνυμα στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με πανό στην είσοδο του σχολείου όπου οι μαθητές αναφέρουν «Μαμά, πες του μπαμπά να μείνει σπίτι… Εγώ έφυγα! 28-02-2023 Τέμπη». Αντίστοιχα οι μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κρουσώνα, με τα κορμιά τους «έγραψαν» στην αυλή του σχολείου τη φράση «Μαμά, φτάνω…». 

Το απόγευμα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Λιονταριών.

Στα Χανιά αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν συμβολικές δράσεις σε πολλά σχολεία της πόλης και αποχή από τα μαθήματα. Γράφοντας πανό με συνθήματα και με τις τσάντες δημιούργησαν μηνύματα με τα οποία εξέφρασαν την οργή και την καταδίκη τους.

Δείτε ακόμα...