Μαθητές: Σε εξέλιξη πορεία μαθητών – φοιτητών – εκπαιδευτικών και γονιών για μόρφωση και υγεία

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών - φοιτητών, γονέων κι εκπαιδευτικών στην Αθήνα 24/9/2020
Συγκέντρωση και πορεία μαθητών – φοιτητών, γονέων κι εκπαιδευτικών στην Αθήνα 24/9/2020

Με δυναμικά συνθήματα όπως «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» και «Χωρίς καθηγητές σε αίθουσες κλουβιά- αυτό δεν είναι μέτρα, είναι μια τρολιά!» ξεκίνησε η πορεία των μαθητών από τα Προπύλαια. Πρόκειται για τη συνέχεια στο κύμα των κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση που έχει αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Ο αγώνα μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών και φοιτητών συνεχίζεται παρά την προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.

«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία» τονίζει το πανό της Συντονιστικής Επιτροπή Μαθητών Αθήνας που βρίσκεται στην κεφαλή, στην πορεία και ακολουθούν πανό από πολλά σχολεία της Αθήνας.

Στο πλευρό των μαθητών και του δίκαιου αγώνα τους για μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τα μορφωτικά δικαιώματά τους βρίσκονται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους κι ακολουθούν με δικά τους μπλοκ την πορεία.

Τις φωνές τους με τους μαθητές έχουν ενώσει και φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, οι οποίοι παλεύουν για να ανοίξουν τώρα τα πανεπιστήμια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κονδύλι για καθηγητές – καθαριότητα, λύσεις στο ζήτημα της στέγασης.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση, πριν την πορεία χαιρέτησαν μαθητές εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και των κατά τόπους Συντονιστικών. Ακόμα χαιρέτησαν ο Νίκος Καλλιακάτσος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ο Δημήτρης Αχτύπης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΑΣΕ και ο Γιώργος Σιδέρης μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.


Το ALT.GR βρίσκεται στους δρόμους της Αθήνας και έξω από τα σχολεία και καλύπτει τις κινητοποιήσεις των Μαθητών για μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τα μορφωτικά τους δικαιώματά.

Δείτε ακόμα...