Μαθητές: Σήμερα η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας
Αφίσα – Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους / Απρίλιος 2021

Μαθητική πορεία στο υπουργείο Παιδείας, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 19 Απρίλη, στη 1 μ.μ. καθώς τα αιτήματά τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους παραμένουν αναπάντητα.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

  • «1. Να παρθούν επιπλέον μέτρα προστασίας στα σχολεία μας. Τα self test ακριβώς γιατί δεν πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό δεν είναι λύση. Ήδη, σχολεία κλείνουν από κρούσματα: Καματερό, Αγ. Ανάργυροι και πάει λέγοντας. Υπάρχουν και ιδιαίτερες κατηγορίες συμμαθητών μας όπως μαθητές ΕΠΑΛ άνω των 18, αλλά και μετανάστες συμμαθητές μας που δεν έχουν πρόσβαση στο self test, το πληρώνουν από την τσέπη τους.
  • 2. Να μην δοθούν προαγωγικές εξετάσεις. Ιδιαίτερα με τράπεζα θεμάτων φέτος στην Α’ ΓΕΛ. Δεν το λέμε από τεμπελιά. Το λέμε γιατί καταλαβαίνουμε τα τεράστια κενά που αποκτήσαμε με 5 μήνες τηλεκπαίδευσης. Δε γίνεται να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τα κενά που αποκτήσαμε δεν καλύπτονται με σχολεία εξεταστικά κέντρα! Με κάθε μέρα διαγώνισμα, με επιπλέον πίεση και άγχος. Δεν είμαστε ρομπότ!

Να ξέρουμε τι θα γίνει με τις εξετάσεις! Επίσημα και άμεσα!

  • 3. Να ανακοινωθεί η ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων επίσημα. Σε καμιά περίπτωση να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που εν μέσω πανδημίας αφήνει εκτός ΑΕΙ πάνω από 20.000 μαθητές.
  • 4. Να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις καθηγητών. Έχουμε ακόμη κενά σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Γυρίσαμε σχολείο για να κάνουμε κενό! Υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία.
  • 5.Να λυθούν θέματα με άδικες απουσίες από την τηλεκπαίδευση! Αφορά παιδιά που δεν είχαν πρόσβαση για διάφορους λόγους (κύρια λόγω έλλειψης εξοπλισμού) και είναι οριακά με τις απουσίες τους».

Δείτε ακόμα...