Μαθητές: Σήμερα νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12

Πηγή: Eurokinissi

Με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας σήμερα στις 12:00 οι μαθητές της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αιχμή την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων στις συνθήκες της πανδημίας.

Μετά από τρεις βδομάδες κινητοποιήσεων, με συνελεύσεις και συζητήσεις στα σχολεία, οι μαθητές βάσει απόφασης της ανοιχτής συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας συγκεντρώνονται στο υπουργείο Παιδείας και ζητούν για μία ακόμα φορά να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους για την ασφάλεια και την υγεία των ίδιων, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους, και καταγγέλλουν την προσπάθεια εκφοβισμού με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για τα υπό κατάληψη σχολεία.

Ζητάμε συμπαράσταση από όλες και όλους

Όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή: «Ζητάμε συμπαράσταση από όλες και όλους! Η μόρφωση των μαθητών είναι υπόθεση όλων! Θέλουμε δίπλα μας τους καθηγητές μας, τα μεγάλα μας αδέρφια, τους φοιτητές, τους πατεράδες και τις μανάδες μας που μας δίνουν με χίλια ζόρια ό,τι έχουν και δεν έχουν. Χαιρόμαστε πολύ με τους εκατοντάδες καθηγητές σε όλη τη χώρα που αρνούνται να γίνουν ο χαφιές του υπουργείου και να βάζουν απουσίες σε όσους μαθητές αγωνίζονται. Θέλουμε δίπλα μας όλο το λαό. Η δική μας υγεία κινδυνεύει από ό,τι φαίνεται λιγότερο, αλλά παλεύουμε για την υγεία ολονών. Για να προστατευτούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας στο σπίτι. Για να γίνουν πράξη αυτά που λένε οι επιστήμονες για τον κορονοϊό. Τα σχολεία όπου οι εισαγγελείς και οι διευθυντές σπάσανε τις καταλήψεις, σήμερα κλείνουνε από κρούσματα. Δεν λέμε τίποτα περίεργο, την κοινή λογική λέμε!».

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών ΣχολείωνΕνώσεις και Σύλλογοι Γονέων που διεκδικούν αντίστοιχα αιτήματα. Με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας που κήρυξε το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ αποφάσεις συμμετοχής πήραν και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών έχει καλέσει σε συνέχιση του αγώνα με: Μαζικές συνελεύσεις και εκλογικές διαδικασίες τις επόμενες μέρες, μέσα από τις οποίες θα παρθούν και νέες αποφάσεις συντονισμού. Επίσης, αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., διοργανώνονται μαθητικές δράσεις στον Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη 15 Οκτώβρη η Συντονιστική καλεί τους μαθητές σε συμμετοχή μαζί με τους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δείτε ακόμα...