Ματιές στο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου: «Στου Όθωνα τα χρόνια»

Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
Φώτο Αρχείου / Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 / Πηγή: Eurokinissi -Βασίλης Παπαδόπουλος

Ματιές στο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου: «Στου Όθωνα τα χρόνια»

Αφού έχει γράψει ήδη μουσική για τον κινηματογράφο ο Σταύρος Ξαρχάκος με τραγούδια από τα «Κόκκινα Φανάρια» (1963) και τη «Λόλα» (1964) να έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, το 1966 ντύνει μουσικά και την ταινία «Διπλοπενιές», σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου και σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Εκεί ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ τραγουδάει το «Μάτια Βουρκωμένα» και το «Στου Οθωνα τα χρόνια» με τους εξαιρετικούς στίχους του Νίκου Γκάτσου. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας με τίτλο «Dancing the Sirtaki» κι αργότερα ο δίσκος επανεκδίδεται με τον τίτλο «Διπλοπενιές».

Μετά από λίγο καιρό το «Στου Όθωνα τα χρόνια» το τραγουδάει ο νεαρός Σταμάτης Κόκοτας, ο οποίος εμφανίζονταν μάλιστα και στις «Διπλοπενιές», υποδυόμενος έναν από τους μπουζουξήδες του λαϊκού συγκροτήματος της ταινίας. Είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί, σε 45αρι δίσκο, που γίνεται ανάρπαστο και ακούγεται από όλα τα ραδιόφωνα στις γειτονιές, κάνοντας πασίγνωστο τον Σταμάτη Κόκοτα.

ΚΚΕ: Τιμά τον Σταύρο Ξαρχάκο με συναυλία το Σάββατο 14 Γενάρη στο ΣΕΦ

Τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο τιμά η ΚΕ του ΚΚΕ, με συναυλία που διοργανώνει το Σάββατο 14 Γενάρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στις 7.30 μ.μ.

Στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα.

Την ορχήστρα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις και στο ΣΕΦ πριν την έναρξη της συναυλίας.

Δείτε ακόμα...