Μαύρη Θάλασσα: Οκτώ ελληνικά εμπορικά πλοία πλέουν ανοικτά της Ουκρανίας

Εικόνα της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα 25/02/2022
Εικόνα της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα 25/02/2022 / Πηγή: Marine Traffic

Από τα οκτώ Ελληνικά εμπορικά πλοία, που πλέουν ανοικτά της Ουκρανίας, τα δύο βρίσκονται στην Οδησσό, τα τρία στο Στενό του Κερτς και τα τρία στο Νοβοροσίσκ. Η θάλασσα του Αζόφ, ή Αζοφική θάλασσα είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης θάλασσας εκείνο που βρίσκεται ακριβώς στο θέρετρο των πολεμικών επιχειρήσεων. Στην Αζοφική θάλασσα όπως τονίζει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτή τη στιγμή πλέουν 9 ελληνικά πλοία.
Οκτώ πλοία με ελληνική σημαία και ένα ελληνόκτητο με σημαία Μάλτας.

Που βρίσκονται τα ελληνικά πλοία

Από τα οκτώ Ελληνικά εμπορικά πλοία τα δύο βρίσκονται στην Οδησσό, τα τρία στο Στενό του Κερτς και τα τρία στο Νοβοροσίσκ. Το Ελληνόκτητο πλοίο βρίσκεται στην Οδησσό. Επίσης από τα οκτώ πλοία με Ελληνική σημαία τα τρία είναι φορτηγά και τα πέντε δεξαμενόπλοια. Το Ελληνόκτητο πλοίο είναι φορτηγό.

Η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή του Lloyd’s Market Association (LMA) κατέταξε τα ρωσικά και ουκρανικά ύδατα της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας στον κατάλογο περιοχών αυξημένων στρατιωτικών, πειρατείας, τρομοκρατίας και συναφών κινδύνων. Αυτό σημαίνει πως αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλισης των πλοίων κατά κινδύνων πολέμου που βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή και θα αποτελούν αντικείμενο ειδικής διαπραγμάτευσης μεταξύ πλοιοκτητών και ασφαλιστών. Όσον αφορά στους ναυτικούς, η ανακοίνωση δεν επηρεάζει προς το παρόν τους όρους ναυτολόγησής τους.

Με πληροφορίες από Φωνή Λ.Σ.

Δείτε ακόμα...