Με αφορμή ένα θάνατο από πυρκαγιά…

Άρθρο της Ολυμπίας Χαλτσοτάκη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης, μέλους της ΟΓΕ

Κάποια χρόνια πριν, είχαμε μια ζωντανή μετάδοση του πολέμου στο Ιράκ (επιχείρηση καταιγίδα της ερήμου) και ο κόσμος παρακολουθούσε το «σήριαλ», όχι με φόβο, όχι με αγωνία, αλλά… εθισμένος πλέον μέσω της εικόνας στην ιδέα του πολέμου, των καταστροφών και των θυμάτων των επεμβάσεων.

Άραγε βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση; 

Κλεισμένοι στα σπίτια μας, παρακολουθούμε τις εξαγγελίες για την διάδοση του κορωνοϊού σαν… τηλεοπτικό σήριαλ. Στα τηλεοπτικά πάνελ όμως αν υπάρξει θάνατος από άλλη αιτία, δεν λογαριάζεται καν θάνατος.

Η πρόσφατη πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, άφησε δύο νεκρούς πίσω της. Ηλικιωμένο ζευγάρι που «έμενε στο σπίτι», για να προφυλαχτεί. Ανήμποροι ηλικιωμένοι, που δεν μπορούσαν να έχουν την επίβλεψη των δικών τους και έπρεπε για το καλό τους να απομονωθούν. 

Είναι μια άλλη παράμετρος που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας μπροστά στην σημερινή κατάσταση της πανδημίας. Οι ανάγκες των ηλικιωμένων για αυξημένη φροντίδα “μπαίνουν στην καραντίνα” ενός συστήματος Υγεία, Πρόνοιας, Φαρμάκου επειδή  διαχρονικά οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν να το εξοπλίσουν και να το αναπτύξουν, αλλά φρόντισαν επιμελώς να το ξεδοντιάσουν. Ευλαβώς ταγμένοι στην ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στον τομέα της υγείας- πρόνοιας.

Μένουμε δυνατοί” απέναντι στις σειρήνες που θέλουν να συνηθίσουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Ας αντισταθούμε σε ό,τι πάει να μας αποκοιμίσει για να αποδεχτούμε την επόμενη μέρα της πανδημίας ως “φυσική” κατάσταση την επίθεση στα δικαιώματά μας. Ας φωνάξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα από ότι μας συμβαίνει!

Ολυμπία Χαλτσοτάκη
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης, μέλος της ΟΓΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...