Με αρνητικό τεστ οι ανεμβολίαστοι σε υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά – Δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

EUROKINISSI

Ενώ η επιδημία κορονοϊού αναζωπυρώνεται, τα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη ΅«στο κόκκινο» και οι εμβολιασμοί έχουν «χτυπήσει ταβάνι» , η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιχειρεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για την αποτυχία αντιμετώπισης του προβλήματος, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «ατομικής ευθύνης» και στοχοποιώντας τους ανεμβολίαστους.

Ανακοινώνοντας σήμερα υποτιθέμενα «έκτακτα μέτρα», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ», τη στιγμή που ανακοίνωνε ότι οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί του συστήματος Υγείας δεν πρόκειται να δουν τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται, ενώ όσοι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι σε αναστολή εργασίας, θα παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς μέχρι -τουλάχιστον- τις 31 Δεκέμβρη. Αναφέρθηκε στις «συνεργασίες» της κυβέρνησης με τις ιδιωτικές κλινικές και τα «κίνητρα» στους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας, μη διστάζοντας να πει πως η κυβέρνηση θα περιμένει να δει αν θα αποδώσουν αυτά τα κίνητρα μέχρι να προχωρήσει σε «άλλες διαδικασίες». Άλλωστε στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν είναι η επίταξη χωρίς αποζημίωση, που επιβάλλεται να ληφθεί, αλλά η «επίταξη» με ζεστό χρήμα στους ιδιώτες.   

Σχετικά με τα όσα εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και αποφάσισε η κυβέρνηση, ο Θ. Πλεύρης είπε πως «δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που ζήσαμε πριν την ύπαρξη του εμβολίου» καθώς η «κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Έτσι είπε, ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσουν άμεσα τα εξής μέτρα:

– Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

– Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

– Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους διασκέδασης και ότι διπλασιάζονται οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα, οι οποίες ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό. Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Δείτε ακόμα...