Με δικτατορικό η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Και ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας στενάζει στην μέγγενη της οικονομικής ασφυξίας, το αρχοντολόι με τις κυβερνήσεις του, πλειοδοτεί με 30.000.000 ευρώ, την καταστολή  μέσα στα πανεπιστήμια. Αν πιστέψουμε τους λακέδες τους, το κάνουν δήθεν για να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα.

Δηλαδή, να περιμένουμε ότι θα δημιουργήσουν  αστυνομία που θα καταδιώκει την παραβατικότητα παραγόντων του αθλητισμού, όταν βιάζουν αθλήτριες ή προχωρούν σε σεξουαλικές επιθέσεις ή απειλούν κατά τον κ. Κακλαμανάκη ακόμα και τις ζωές αθλητών; Να περιμένουμε ότι θα προαυλίζονται μια ώρα την ημέρα οι εφοπλιστές αφού αποδεδειγμένα οι τόνοι των ναρκωτικών μεταφέρονται θαλάσσια και με καράβια; Να περιμένουμε ότι θα ανακαλέσουν τους νόμους που αμνηστεύουν αδικήματα τραπεζικών στελεχών, και θα τους βάλουν επισκεπτήριο μια φορά την βδομάδα; Να περιμένουμε ότι θα βγάλουν παράνομη την επιχειρηματική δράση στα πανεπιστήμια, που μετέτρεψε τη γνώση σε εμπόρευμα; Να περιμένουμε ότι μαζί με το πρόστιμο του τρακοσιάευρου για τον κοσμάκη, θα επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές και στις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν πήραν κανένα μέτρο και έγιναν τεράστιες εστίες υπέρ – μετάδοσης του κορονοϊού; Να περιμένουμε ότι θα αστυνομεύουν τις καθεστωτικές φοιτητικές παρατάξεις που λειτουργούν σαν παραμάγαζα σταδιοδρομίας (με διανομή σημειώσεων, οργάνωση αντιγραφών σε εξετάσεις, που εκτελούν χρέη γραμματείας και λειτουργούν ως προθάλαμος για μεταπτυχιακά και διορισμούς).

Τίποτα βέβαια από αυτά δεν πρόκειται να δούμε. Γιατί το όργιο της καταστολής και της τρομοκρατίας έχει και στόχο και προσανατολισμό. Να παραμείνει η «κατάσταση των πραγμάτων» ως έχει. Για τη διαφύλαξη της επιχειρηματικής δράσης, σκοτώθηκαν στη δουλειά νομοθετώντας απεργοκτόνους νόμους και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ακριβώς για την ίδια απρόσκοπτη επιχειρηματική δράση στα πανεπιστήμια, η καταστολή επεκτείνεται σε ότι τους φοβίζει. Όποιο όνομα και σύνθεση κι αν πάρει η πανεπιστημιακή αστυνομία, θα αποτελεί σώμα επιβολής του νόμου τους, καταστολής και τρομοκρατίας της κάθε κυβέρνησης απέναντι σε όποιον διεκδικεί, αγωνίζεται, αμφισβητεί. Ήδη από δημοσιεύματα γίνεται λόγος για αυξημένες αρμοδιότητες αυτών των σωμάτων – που συνεχώς θα ενισχύονται – και για αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας.

Είναι η «φυσική» εξέλιξη των θεσμοθετημένων προστίμων που επιβάλλει του «κλεφτοφονιά το σόι» στους «κακούς», στους «ανεπρόκοπους» εργαζόμενους με διάφορα προσχήματα, της δουλείας ήλιο με ήλιο, όταν το απαιτεί η αύξηση του μπεζαχτά τους, τις επιδοτούμενες θέσεις σκλαβιάς που μοιράζουν τζάμπα στους εργοδότες, της αριθμητικής που διαιρεί την ζωή πολλαπλασιάζει την φτώχεια στα λαϊκά στρώματα, και συσσωρεύει νέες στρατιές ανέργων, των καμερών παρακολούθησης στους χώρους δουλειάς, μιας και τα κέρδη τους έχουν κλειστοφοβία και θέλουν να κυκλοφορούν σε ασφαλές περιβάλλον. Είναι η «φυσική εξέλιξη»  για να  μπορούν να βγάζουν «αναλώσιμα υλικά» στην κρεατομηχανή του οικονομικού ανταγωνισμού, να βγάζουν χημικούς που να μην έχουν αγγίξει δοκιμαστικό σωλήνα, πολιτικούς μηχανικούς που το σκυρόδεμα να το ξέρουν μόνο από εικόνες.

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, είναι το απαραίτητο «αξεσουάρ», του «δυτικού πολιτισμού» σε όλο τον κόσμο, με τις  αστικές κυβερνήσεις να θωρακίζονται απέναντι στον «εχθρό λαό». Ειδικά σήμερα που η νέα καπιταλιστική κρίση, οι αιματοβαμμένοι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα της λείας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, θα οξύνουν τα κοινωνικά προβλήματα.

Κυρίως όμως η καταστολή ενισχύεται γιατί δυναμώνει το «άρωμα» της «κοινωνικής – όπως την ονομάζουν – αναταραχής», της οργανωμένης συλλογικής δράσης φοιτητών και εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, της μόρφωσης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων –όπως το ονομάζουμε εμείς. Το καπάκι της κατσαρόλας άρχισε να τρέμει, και δεν ξέρουν πότε θα τιναχτεί. Η αλήθεια είναι ότι οσμίζονται, ίσως καλύτερα και από πολλούς άλλους, την μπόχα που εκπέμπει το τελευταίο στάδιο της ιστορικής εξέλιξης του συστήματος τους, αυτό που οι ίδιοι με περηφάνια αποκαλούν καπιταλισμό, δηλαδή τη νόμιμη ληστεία του πλούτου που παράγει το ανθρώπινο γένος.

Νύχτωσαν μακριά! Να τους θυμίσουμε ότι στην πρωτεύουσα των «αρωμάτων», το Παρίσι, η Αυτοκράτειρα Μαρία Αντουανέτα, παρά το σύστημα καταστολής που έστησε, αποχαιρέτησε το κεφάλι της στην γκιλοτίνα, χωρίς μέχρι σήμερα να της απαντήσει κάποιος, στο ερώτημα της, γιατί οι φτωχοί που δεν είχαν ψωμί δεν έτρωγαν παντεσπάνι. Την απορία, των μαστοριών της καταστολής, των Ρομανώφ, για το πώς έγινε και νίκησαν οι «ξυπόλητοι» μπολσεβίκοι, την ψάχνουν ακόμα οι ανά τον κόσμο μελλοντολόγοι, μέντιουμ και λοιποί αστρολογιστές.

Νύχτωσαν μακριά, «γιατί τα αεροπλάνα τους χρειάζονται πιλότο», και κυρίως γιατί όλοι αυτοί που θέλουν να καταστείλουν «έχουν ένα ελάττωμα: ξέρουν να σκέφτονται».

Όσο και να «αγανακτούν» οι «λακέδες» τους, για την λεγόμενη παραβατικότητα, όσο και να «σκούζουν» για την χαμένη τιμή της Παιδείας, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι έχουν καταλάβει και αυτοί και το αρχοντολόι που υπηρετούν, ότι εμείς, ο καθένας από μας, κρατάει μέσα στη γροθιά του τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος. Ο φόβος τους είναι ότι βλέπουν να πλησιάζει η μέρα που θα το καταλάβουν όλοι οι λαοί. Είναι η στιγμή που οι λαοί, θα γράψουν με το δικό τους τρόπο αυτό που είπε ο Ναζίμ Χικμέτ:

«Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε

Σου ΄ναι γραφτός ο δρόμος

της συντριβής.

Και δεν μπορείς να μας λυγίσεις

σκοτώνοντας τ΄ αδέλφια μας της μάχης.

Και να το ξέρεις θα βγούμε νικητές

και ας είναι οι θυσίες μας βαριές.»

Αλιφτήρας Γιώργος.
Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...