Με ένα μεγάλο γλέντι στην Αθήνα η «Πανσπουδαστικη ΚΣ» γιόρτασε την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές

Γλέντι της Πανσπουδαστικής ΚΣ για τη νίκη ως πρώτη δύναμη πανελλαδικά

Με ένα γλέντι, αντάξιο της νικηφόρας μάχης αλλά και απαραίτητη ανάσα για την αγωνιστική συνέχεια μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, γιορτάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, η πρωτιά της της «Πανσπουδαστική ΚΣ»  στις φοιτητικές εκλογές του 2022 «γκρεμίζοντας» την ΔΑΠ από την πρώτη θέση έπειτα από 35 χρόνια!

Το γλέντι στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών, άναψε από νωρίς, με πυρσούς και συνθήματα και χιλιάδες νέους και φοιτητές να δίνουν το «παρών».

Μαζί τους και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που έγινε δεκτός με το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος. Επίσης παραβρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Στο γλέντι συναντήθηκαν οι φοιτητές από τις σχολές των πανεπιστήμιων της Αθήνας έδωσαν μεγάλο αγώνα να «γεμίσουν» οι κάλπες με το ψηφοδέλτιο που κοσμείται από το κόκκινο γαρύφαλλο.

Χαιρέτισε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το αποτέλεσμα μας γεμίζει με αισιοδοξία, μας δίνει όμως και μεγάλη ευθύνη γιατί τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει σοβαρό βήμα στην ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος»

Στη συνέχεια ήχησαν οι νότες και τα τραγούδια, δίνοντας το σήμα για να ξεκινήσει το γλέντι, με τους φοιτητές, πιασμένους από τους ώμους και φτιάχνοντας μεγάλους ομόκεντρους κύκλους, να χορεύουν και να τραγουδούν.

Το γλέντι ολοκληρώθηκε με τους φοιτητές να δίνουν ραντεβού στα αμφιθέατρα και τις σχολές, για αγωνιστικούς και διεκδικητικούς φοιτητικούς συλλόγους που θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και στους δρόμους του αγώνα για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...