Με Ερντογάν και Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε σήμερα στην Άγκυρα ο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καθώς η όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή επιταχύνει την προσπάθεια για επικίνδυνες διευθετήσεις για τη διασφάλιση της «ΝΑΤΟικής συνοχής» απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η συνάντηση με τον Ερντογάν – που όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά, έγινε στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Μ. Τσαβούσογλου και διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Στην συνέχεια ακολούθησε η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννης, και η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αντικείμενο των συζητήσεων είναι «οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, οι διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στη Λιβύη και τη Συρία». Αντικείμενο συζήτησης είναι βέβαια και το Κυπριακό, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, στις 27 – 29 Απριλίου. Άλλωστε ο Μ. Τσαβούσογλου αναμένεται απόψε να μεταβεί στα Κατεχόμενα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ηγέτη του ψευδοκράτους.

Δείτε ακόμα...