Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός να καταδικάσει την ΕΕ και τα κόμματα της «πολεμικής οικονομίας» των ευρωΝΑΤΟϊκων εξοπλισμών

Παρέμβαση στη συζήτηση για τη «στήριξη της παραγωγής πυρομαχικών» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Οι πολεμικές ιαχές της Κομισιόν για πέρασμα της ευρωπαϊκής επιθετικής βιομηχανίας σε λειτουργία “πολεμικής οικονομίας” σηματοδοτούν νέα φάση κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών προετοιμασιών μαμούθ, προεξοφλώντας νέα βάσανα για τους λαούς.

Οι αυξήσεις δισεκατομμυρίων για ταχύτερη παραγωγή περισσότερων πυρομαχικών και πυραύλων, το έξτρα ευρωενωσιακό σχέδιο για εξοπλισμούς πέραν από τα σχέδια κάθε κράτους – μέλους έρχονται χωρίς καν να υπολογίζονται κι οι αντίστοιχες ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές που θα πληρώσουν και πάλι οι λαοί.

Πρόκειται για αντιλαϊκό σχεδιασμό, που μαζί με το ρόλο που αναλαμβάνουν και τα “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”, εμπλέκεται η Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας, με τα κράτη της κεντροδυτικής Ευρώπης να ξοδεύουν για στρατιωτικούς εξοπλισμούς πάνω από 350 δις ευρώ.

Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει την ΕΕ του πολέμου και τα κόμματά της γιατί εξαιτίας των υπογραφών ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αυτός πληρώνει ακριβά τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Μόνη διέξοδος για το λαό είναι να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...