Με μαζική συγκέντρωση διατράνωσαν ότι η υγεία δεν είναι κόστος

Να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική γιατί η υγεία δεν είναι κόστος διατράνωσαν εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι με μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Με τη μαζική τους κινητοποίηση, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καταγγέλθηκαν οι εγκληματικές ελλείψεις στα ασθενοφόρα, στο προσωπικό και συνολικά στην υγεία, καθώς μόνο τις τελευταίες μέρες 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Μπροστά από το υπουργείο είχαν τοποθετηθεί δύο αγροτικά αυτοκίνητα, επάνω στα οποία υπάρχουν φορεία, καταγγέλλοντας τον θάνατο της γυναίκας στην Κω, που πέθανε σε καρότσα αγροτικού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. 

«Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές» και «Φάρμακα, γιατροί, δωρεάν Υγεία – Τώρα να πληρώσει η εργοδοσία» φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Οι καρότσες των αγροτικών είναι για τα καρπούζια και όχι για τους ασθενείς» έγραφε χαρακτηριστικά το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Διονύσης Σοφός, συνδικαλιστής διασώστης στα ΕΚΑΒ, Σταύρος Καλαρίτης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ, Δήμητρα Σταματέλου, οργανωτικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, Μάης Μεντής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής, Μαίρη Αγρογιάννη, γραμματέας ΕΙΝΑΠ και ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Παράλληλα από τα μεγάφωνα καταγγέλθηκε η απουσία εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά οι ανάγκες μας δεν είναι υπηρεσιακές».

«Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!» τόνισαν οι διαδηλωτές καθώς για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων».

Δείτε ακόμα...