Με παραβατικό παρελθόν ο αξιωματικός του Λιμενικού που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή
Φώτο Αρχείου / Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή / Πηγή: Eurokinissi

Αντιμέτωπος με κακουργήματα ήταν στο παρελθόν ο Σημαιοφόρος του Λιμενικού, τον οποίο συνέλαβαν και κατηγορούν τώρα τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002, μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κατηγορούμενοι τότε για λαθρεμπορία, εκβίαση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την τότε δικογραφία, αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας αρχιπλοίαρχος του λιμενικού, ο οποίος φερόταν πως είχε διασυνδέσεις με νονό της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την επιχείρησή του, στη Λεωφόρο Αθηνών. Η έρευνα των αρχών είχε δείξει ότι ο νονός χρησιμοποιούσε τους κατηγορούμενους λιμενικούς για την ασφαλή εκφόρτωση λαθραίων τσιγάρων, τα οποία έφερνε από την Κύπρο.

Ο 47χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στο Σώμα.

Οι «Αδιάφθοροι» τον παρακολούθησαν τώρα από τη Φθιώτιδα στον Πειραιά, όπου κατευθυνόταν για να πάρει το καράβι και να πάει στη Λέσβο, καθώς είχε λάβει απόσπαση ως σύνδεσμος του Λιμενικού με τον FRONTEX για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Ανατολικό Αιγαίο. Μέσα στο λιμάνι προχώρησαν στον έλεγχό του, στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και τον συνέλαβαν.

Εκτός από τον 47χρονο συνέλαβαν ακόμα πέντε άτομα, ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία υπάρχουν και τα ονόματα ατόμων, τα οποία φέρονται ότι αγόραζαν από τον 47χρονο ναρκωτικά. Μεταξύ αυτών και εκείνο ηθοποιού και πρώην δημάρχου, ο οποίος σε δηλώσεις του αρνείται την εμπλοκή του, παραδέχεται ότι γνωρίζονται με τον Σημαιοφόρο, αλλά λόγω εντοπιότητας, και ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει δεν θα του επέτρεπαν τη χρήση ναρκωτικών.

Πηγή: huffigtonpost.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...