Με ποινές απειλεί τους φοιτητές που εναντιώνονται στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία το Υπουργείο Παιδείας

EUROKINISSΙ

Με πειθαρχικές ποινές απειλεί το υπουργείο Παιδείας τους φοιτητές, που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, ακυρώνουν στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία για την ανάδειξη «εκπροσώπων» στις συνελεύσεις των Τμημάτων τους, σε όποιο ΑΕΙ έχουν δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΙΘ, ως απάντηση στην απόρριψη και αυτής της πλευράς της κυβερνητικής πολιτικής στα ΑΕΙ, επιχειρεί ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο αντιπερισπασμό.

Με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων να στείλουν στοιχεία «εάν έχουν τελεστεί πράξεις εκ μέρους φοιτητή ή φοιτητών, οι οποίες συνιστούν κάποιο από τα πειθαρχικά παραπτώματα, που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 197 του ν. 4957/2022 και ποιο κατά περίπτωση». Και συμπληρώνει, «σε περίπτωση θετικής απάντησης, να μας ενημερώσετε, εάν έχουν επιβληθεί κάποιες από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές και ποιες ή εάν έχει εκκινήσει η σχετική διαδικασία και σε ποιο στάδιο ευρίσκεται».

Υπενθυμίζεται ότι το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών, όπως αναφέρεται στον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο 4957/2022 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, τσουβαλιάζει τη χρήση ναρκωτικών και την «τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος συνδέεται με τη φοιτητική ιδιότητα» μαζί με την αντιγραφή στις εξετάσεις, τη λογοκλοπή, την ηχορύπανση και τη «χρήση των στεγασμένων ή ανοικτών χώρων, των εγκαταστάσεων, των υποδομών και του εξοπλισμού ΑΕΙ για την εξυπηρέτηση σκοπών που δεν συνάδουν με την αποστολή του».

Δείτε ακόμα...