Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα σειρά στο Μ. Πεύκο

Εξόρμηση του ΚΚΕ σε στρατόπεδο- Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες
Από παλαιότερη εξόρμηση του ΚΚΕ στο ΚΕΕΔ

Ένα μήνα έπειτα από το καθιερωμένο παρουσιάστηκε η  Γ’ ΕΣΣΟ/2020 λόγω των έκτακτων μέτρων για τη πανδημία του κορονοϊού. Η νέα σειρά μπήκε σε συνθήκες νέας καπιταλιστική κρίσης όπου οι επιπτώσεις της γίνονται πιο αισθητές και βαραίνουν τους ίδιους τους φαντάρους και τις οικογένειές τους.

Το alt.gr επικοινώνησε με νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη βδομάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο. Από τη συζήτηση επιβεβαιώνεται ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία των φαντάρων σε περίοδο πανδημίας είναι ακόμα ελλιπή, παρόλο που διανεμήθηκε το κυτίο με τα ατομικά μέσα προστασίας σε όλους όπως είχε ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ αρχές Απρίλη.

Μετά και την ολοκλήρωση της παρουσίασης των νεοσύλλεκτων οι θάλαμοι έχουν γεμίσει χωρίς να τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Επίσης, ελλιπείς είναι και οι συνθήκες υγιεινής μέσα στο στρατόπεδο αφού οι χώροι του εστιατορίου είναι γεμάτες με περιττώματα από περιστέρια, ενώ φαντάροι που εκτελούσαν υπηρεσία στα μαγειρεία είδαν να τριγυρνάει και ποντίκι..

Ακόμα μας είπαν  ότι η κατάσταση στα μπάνια του στρατοπέδου είναι άθλια αφού οι εγκαταστάσεις είναι παλιές. Οι τουαλέτες δεν είναι εξοπλισμένες με πόρτες εκτός από…μία.

Τα προβλήματα όμως συνεχίζουν ακόμα και στον απαραίτητο ρουχισμό αφού δεν έχουν διανεμηθεί σε όλους. Υπάρχουν νεοσύλλεκτοι που τους έχει δοθεί ένα χιτώνιο, ακόμα και καθόλου αφού κάποιοι κυκλοφορούν με τα “πολιτικά” τους ρούχα μέσα στο στρατόπεδο.

Παρόλα αυτά όμως η διοίκηση τους έβαλε να υπογράψουν ότι παρέλαβαν όλο τον εξοπλισμό!

Είναι αρκετές οι δυσκολίες που θα συναντήσουν οι φαντάροι και χρειάζεται ενωμένοι και χωρίς δισταγμούς να παλεύουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες στη διάρκεια της θητείας τους.  

Από τη μεριά μας τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...