Με την Ένωση Στρατιωτικών Έβρου συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη, σήμερα το απόγευμα συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν έχουμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε τις Ενώσεις των εν ενεργεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι συνδικαλίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συλλογικά, δημοκρατικά αποφασίζουν, διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Είναι σε μία δύσκολη περίοδο, σε μία δύσκολη περιοχή, όπως είναι η ακριτική περιοχή του Έβρου, υπερασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Και βεβαίως, έχουν πάρα πολλά προβλήματα, που η ελληνική κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να σκύψει πάνω και να τα επιλύσει. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με μισθολογικά ζητήματα, των χαμηλότερων μισθών, με την υπερωριακή απασχόληση που δεν αποζημιώνεται, με νυχτερινές υπηρεσίες κλπ, με τη στέγαση και επίλυση οικογενειακών προβλημάτων για συνυπηρέτηση. Όπως και τα προβλήματα της υγιεινής και ασφάλειας σε στρατόπεδα, ιδιαίτερα τώρα με τη φάση του κορωνοϊού, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως είναι οι μεταθέσεις, οι μοριοδοτήσεις, η εξέλιξη και η ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις, προβλήματα τα οποία το ΚΚΕ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα έχει αναδείξει μέσα στη Βουλή και θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πρέπει να σας πω ότι μόνο το τελευταίο διάστημα κάναμε 7 ερωτήσεις στη Βουλή, που αφορούν την Ένωση και τα προβλήματα των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά του νομού Έβρου, αλλά και δεκάδες άλλες ερωτήσεις όλο αυτό το διάστημα για το σύνολο αυτών των προβλημάτων».

Δείτε ακόμα...