Με την κατάθεση της αστυνομικού της ΔΙΑΣ συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

EUROKINISSI

Με την κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Αγγελικής Λεγάτου, συνεχίστηκε στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η αστυνομικός υποστηρίζει ότι έφθασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αφού είχε μαχαιρωθεί.

Ακόμα μια φορά φάνηκε ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν παρατηρητές εκείνο το βράδυ πριν , αλλά και μετά τη δολοφονία καθώς δεν έπραξαν τα δέοντα. Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν στη σύλληψη, ούτε στην προσαγωγή των χρυσαυγιτών, αλλά δεν μπόρεσαν καν να σταματήσουν το Ρουπακιά και την ομάδα του την ώρα της επίθεσης στον Παύλο Φύσσα.

Μάλιστα, όπως είπε η μάρτυρας αστυνομικός, μετά το μαχαίρωμα «ο ένας συνάδερφος έμεινε στις μηχανές, ο άλλος με τον βαρύ οπλισμό και οι υπόλοιποι να διαφυλάξουν τον χώρο». Οι αστυνομικοί, με τα οκτώ όπλα και το ένα βαρύ, εκείνο το βράδυ φοβήθηκαν, όπως κατέθεσε. Κατά τα άλλα η μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι βρίσκονταν  40-50 άτομα κατά μήκος της Τσαλδάρη, μαυροφορεμένα, κοντοκουρεμένα με κράνη και κάποια αντικείμενα στα χέρια, «πιθανόν ρόπαλα» όπως είπε, με 15-20 να περνούν μπροστά τους στην Κεφαλληνίας τρέχοντας, ενώ άκουσε να λένε «να ‘τοι να ‘τοι», «είδαν κάποια άτομα που προφανώς πηγαίναν σε αυτά. Εγώ δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι», ανέφερε. Επίσης κατέθεσε και για 4-5 άτομα που ήταν γύρω από τον Φύσσα, «ήταν με τον Ρουπακιά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοί της έχουν αναφερθεί σε άτομα της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και ο μάρτυρας Χατζησταμάτης που ήταν έξω από την καφετέρια «Κοράλι». Το σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας ανέφερε ότι «50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στην καφετέρια “Κοράλι”»… Η αστυνομικός επίσης για ακόμη μία φορά δεν ήξερε πώς δρα και κινείται η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, δεν ήξερε για βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι για το ΠΑΜΕ είχε δοθεί σήμα στους συναδέλφους της, όπως κατέθεσε, ενώ δεν θυμόταν τίποτα σχετικά με αυτήν τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που προηγήθηκε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, υπήρχαν μέτρα επαγρύπνησης μετά την επίθεση στο Πέραμα.

Δείτε ακόμα...