Με τον πρέσβη του Βιετνάμ συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΚΚΕ - Περισσός
Η έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Βιετνάμ Le Hong Truong, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε τον νέο πρέσβη του Βιετνάμ και του ευχήθηκε να έχει καλή και αποδοτική θητεία στη χώρα μας. Τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και για την κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρέσβης του Βιετνάμ ενημέρωσε για το πρόσφατο 13ο Εθνικό Συνέδριο του ΚΚ Βιετνάμ και τις προτεραιότητες που έθεσε και επανέλαβε την πρόσκληση εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Βιετνάμ προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επισκεφθεί το Βιετνάμ μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, τη συνεργασία μεταξύ του ΚΚΕ και του ΚΚ Βιετνάμ σε διμερές και πολυμερές επίπεδο και την περαιτέρω ενίσχυση της φιλίας και αλληλεγγύης των δύο λαών.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη του Βιετνάμ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον νέο πρέσβη του Βιετνάμ:

«Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Θ. Καντερέ και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Γ. Καψουλάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο, αλλά και τη σχετική τροπολογία που ήρθε αιφνίδια στα μέσα Ιουνίου και εντείνουν την πίεση στο προσωπικό του Κτηματολογίου. Σημείωσαν ακόμα ότι με την τροπολογία αυτή -που το ΚΚΕ καταψήφισε- προβλέπεται η μετακίνηση των εργαζομένων, με μία απλή απόφαση του ΔΣ του “Ελληνικού Κτηματολογίου”, οπουδήποτε στη χώρα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι με το Κτηματολόγιο διευρύνεται η δυνατότητα του κράτους να επιβάλει φορολογία σε γη και ακίνητη περιουσία. Διευρύνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να υποθηκεύουν και να εκποιούν ακίνητη περιουσία. Διευρύνεται, με πολλούς τρόπους, ο ιδιωτικός χαρακτήρας, όπως εξωτερικοί ιδιώτες συνεργάτες που λύνουν προβλήματα του Κτηματολογίου, μέρος της επεξεργασίας γίνεται από μεγάλες κτηματομεσιτικές εταιρείες κ.ά.

Ο ΓΓ της ΚΕ σημείωσε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Κτηματολογίου, ότι χρειάζεται μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, προσλήψεις προσωπικού, γιατί ο όγκος των εργασιών είναι τεράστιος και την πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και ότι τέτοια προβλήματα δεν τα λύνει το  νέο νομοσχέδιο, αντίθετα δημιουργεί καινούργια.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...