Μέχρι την Ινδία προβλέπεται να φτάσει η «χάρη» της τριμερούς συνεργασίας Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου

Μέχρι την Ινδία προβλέπεται να φτάσει η «χάρη» της τριμερούς συνεργασίας Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου, με έμφαση τα ενεργειακά, ως χώρα που «μοιράζεται κοινές αξίες» με τα τρία κράτη, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Ινδός πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν ήταν η σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων και η αναβάθμιση της Ελλάδας σε πύλη εισόδου για τις εξαγωγές της Ινδίας στην ΕΕ.

«Συνοδευτικά» στα παραπάνω, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα περιπολούν στον Ινδο-Ειρηνικό, επιβεβαιώνοντας ότι οι δρόμοι του χρήματος είναι «στρωμένοι» και με όπλα.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι τέτοια «σχήματα» υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πρωταγωνιστούν σε «άξονες» και «αντιάξονες» απέναντι σε ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, σέρνοντας τον λαό και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Για παράδειγμα, η συνεργασία Κίνας – Ινδίας αναβαθμίζεται μέσω των BRICS, μεγαλώνει όμως και ο ανταγωνισμός τους, κάνοντας το ευρωατλαντικό στρατόπεδο πιο επιθετικό στην εμβάθυνση των σχέσεων με την Ινδία, για να αποδυναμώνεται το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ.

Σ’ αυτήν την «αποστολή» επιστρατεύονται και τα «σχήματα 3+1» στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ο μπαλαντέρ είναι συνήθως κράτη με αυξημένο ενδιαφέρον για τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, όπως τα ΗΑΕ, η Ινδία και σε μια πορεία – όπως ανακοίνωσε ο Νετανιάχου – η Σαουδική Αραβία.

Απ’ αυτά τα σχέδια και τις συνεργασίες μόνο απειλές και ανασφάλεια μπορεί να αισθάνεται ο λαός, κρίνοντας και από την πείρα του στα Ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό και τους άλλους κινδύνους που προκαλεί η βαθύτερη ελληνική εμπλοκή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...