Μεγάλα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις σε Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία

Πηγή: news.freelist.gr

Πλημμύρες στην πεδιάδα των Φιλιατών Θεσπρωτίας και στις παραποτάμιες περιοχές του Καλαμά  προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τριών τελευταίων ημερών, οι οποίες συνεχίζονται.

Στο χωριό Κορύτιανη έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη. Η γέφυρα που ενώνει έξι χωριά με το δρόμο προς την Ηγουμενίτσα έχει κλείσει από την αστυνομία, για την προστασία των πολιτών. Σοβαρή καθίζηση έχει «κόψει» επαρχιακό δρόμο και έχει απομονώσει δύο ορεινά κτηνοτροφικά χωριά. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στον κάμπο Βρυσέλας Φιλιατών για άλλη μια φορά πνίγηκαν στα λασπόνερα και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου, καθώς έκλεισαν δρόμοι από φερτά υλικά και καταπτώσεις βράχων.

Προβλήματα προκάλεσε για μια ακόμη φορά η βροχή που έπεσε στην περιοχή του Μεγάλου Αυλακίου, όπου τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Νυδριού, ο οποίος λειτουργεί ως ανάχωμα σε περίπτωση υπερχείλισης του χειμάρρου Κούταβος, που κατεβαίνει από το Νεοχώρι, έχει πλημμυρίσει και τα νερά βρίσκουν διέξοδο προς τη θάλασσα από δρόμο της περιοχής.

Προβλήματα επίσης σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως στο Δήμο Αγρινίου έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώθηκε με έντονες βροχοπτώσεις. Λόγω του μεγέθους των προβλημάτων αυτών, ο δήμαρχος Αγρινίου ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε ακόμα...