Το μήνυμα του «ανυποχώρητου αγώνα απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές» έστειλαν οι νέες μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργατικών σωματείων και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που γεννά νέα «Τέμπη» και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τα νέα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με τα μαθητικά – φοιτητικά συλλαλητήρια το πρωί και τα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη
Με νέο μεγαλειώδες συλλαλητήριο ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης έστειλαν πανίσχυρο το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι τέλους, μέχρι να πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, ποινικές, πολιτικές. Αλλά και μέχρι να ανατραπεί η πολιτική που γεννά Τέμπη.
Τα Εργατικά Σωματεία προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων. Η Ελένη Βασάρα, γραμματέας του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, μητέρα της 23χρονης Αγάπης Τσακλίδου και η Δέσποινα Γκανίδου, μητέρα του Γιώργου Παπάζογλου.
«Οι μεγαλειώδεις, οι συγκλονιστικές συγκεντρώσεις που έγιναν στις 28/2 έχουν βάλει το στίγμα τους. Τίποτα δεν γυρνάει πίσω. Ερχόμαστε και σήμερα για να απαιτήσουμε τη δικαίωση. Πλήρη διερεύνηση, να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται στο έγκλημα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Το σύνθημα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, συμπυκνώνει τη βασική αιτία του εγκλήματος. Θα είμαστε στο δρόμο μέχρι να καταδικαστούν αυτές οι εγκληματικές πολιτικές που γεννάνε Τέμπη», είπε η Ελένη Βασάρα.
Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζήτησε η Δέσποινα Γκανίδου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θεόφιλος Στεφανίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης και ο Θοδωρής Βαριδάκης, εργαζόμενος στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train,
Ακολούθησε μαχητική πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Στην Πάτρα
Συνέχεια στον αγώνα, για να μη συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος στα Τέμπη, να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, αλλά και για να μην υπάρξουν ξανά νέα «Τέμπη», έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Πάτρα.
Στη συγκέντρωση μαζί με τον υπόλοιπο λαό διαδήλωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.
Με τη λήξη της συγκέντρωσης, το Εργατικό Κέντρο κάλεσε σε νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
Αυτό εκφράστηκε και από τις ομιλίες, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, να χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργία της 28ης Φλεβάρη, που λειτούργησε καταλυτικά, καθώς και τις πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.

«Εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.
«Μέχρι η δικαίωση να έρθει, εδώ θα μείνουμε», δήλωσε η Λυδία Καστανά, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας, τονίζοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται για να μην υπάρξουν νέα εγκλήματα και κάλεσε στο μαθητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην πόλη.
Τη μεγάλη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Δημήτρης Αντωνίου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, υπογραμμίζοντας πως και το φοιτητικό κίνημα μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις στον δρόμο του αγώνα.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Παναγιώτης Τσεκούρας, από το σωματείο ΣΕΡΕΤΕ.
Στα Γιάννενα
Χιλιάδες λαού για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από μία εβδομάδα συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα, ενάντια στις πολιτικές που γεννάνε «Τέμπη». «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» ήταν ένα από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα δείχνοντας την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί. Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων χαιρέτισαν συνδικαλιστές από τους φοιτητικού συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Στην πλατεία Δημαρχείου έγινε η μεγάλη συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, μετά από κάλεσμα του ΕΚ Θεσπρωτίας, του σωματείου ΟΤΑ Θεσπρωτίας και άλλων σωματείων και ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.
Σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα
Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στην Καλαμάτα. Στην κεντρική πλατεία της πόλης απεύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), του ΣΕΠΕ του νομού, όπως και του Συλλόγου Φοιτητικής Εστίας. Χιλιάδες διαδήλωσαν ξανά μέσα σε λίγες μέρες στους δρόμους, ενώ το «ραντεβού» για φοιτητές και μαθητές ανανεώθηκε για την Παρασκευή στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.
Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κόρινθο, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και την Τρίπολη, όπου έγιναν καλέσματα και για τα φοιτητικά – μαθητικά συλλαλητήρια το μεσημέρι της Παρασκευής.
Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ξανά και σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Στο Αγρίνιο, γέμισε η κεντρική πλατεία μετά και την απεργία της Παρασκευής, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Συγκεντρώσεις στην Αιτωλοακαρνανία, έγιναν επίσης σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.
Στην Ηλεία συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, όπως και στην Αμαλιάδα, όπου ακολούθησε και πορεία.
Μαζική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στη Ζάκυνθο, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού να καταγγέλλει από το βήμα της, την προσπάθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για το έγκλημα στα Τέμπη στα σχολεία.
Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, γέμισε η πλατεία Βαλλιάνου για να ακολουθήσει επίσης πορεία στους δρόμους.
Στην Κρήτη
«Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί!», φώναξαν για ακόμα μία φορά εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές στους δρόμους της Κρήτης.
Στο Ηράκλειο το νέο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Ελευθερίας μετά από κάλεσμα εργατικών σωματείων και άλλων φορέων. Στο ίδιο σημείο όπου στις 28 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Αντίστοιχα και στα Χανιά εκατοντάδες λαού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, μετά από κάλεσμα δεκάδων εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με συναυλία από το συγκρότημα του Μάνου Τρυπιά. Συνεχώς ακούγονταν τα συνθήματα: «Να λέει ένα παιδί δεν έχω οξυγόνο, αυτό είναι που κάνει το κράτος δολοφόνο» και «Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία το έγκλημα αυτό έχει ιστορία.»

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε μια μαζική συναυλία διαμαρτυρίας στην Πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη στο κέντρο της πόλης, η οποία γέμισε ασφυκτικά από εργαζομένους, φοιτητές και μαθητές, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και την στήριξη κι άλλων εργατικών σωματείων και φορέων.

Στο βόρειο Αιγαίο
Με μια πολύ μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία, ο λαός της Λέσβου έδειξε για άλλη μια φορά ότι δε θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και η πολιτική του κέρδους που γεννά τα Τέμπη.
Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά σωματεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Ακολούθησε δυναμική πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης που ολοκληρώθηκε και πάλι στην πλατεία Σαπφούς.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και στη Χίο.

Στη Μακεδονία
Και στις πόλεις της Μακεδονίας, γέμισαν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία που δυναμώνει την πάλη του για να σαρώσει την πολιτική που καθημερινά στήνει νέα Τέμπη στη ζωή και τα δικαιώματά του.
Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Βέροια και τη Νάουσα στην Ημαθία, με τον εργατόκοσμο και τη νέα γενιά να δίνουν το στίγμα. Στην Πέλλα, συγκεντρώσεις έγιναν σε Γιαννιτσά, Εδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία.
Στις Σέρρες, το Κιλκίς και την Κατερίνη πλημμύρισαν οι πλατείες και οι δρόμοι με τις μαχητικές και μαζικές διαδηλώσεις.
Παντού από το βήμα των συγκεντρώσεων, οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων εξέφρασαν την απόφαση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα. Στην Κατερίνη, η οικογένεια της Αθηνάς Κατσάρα, θύμα των Τεμπών, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του.
Με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, φοιτητών, εκπαιδευτικών μετά το κάλεσμα εργατικών σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο και στην Πτολεμαΐδα στην κεντρική πλατεία.1 / 16