Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών χθες σε όλη τη χώρα

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1, Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1, Σύνταγμα / Πηγή: Eurokinissi

Χιλιάδες φοιτητές βγήκαν χτες στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής.

Απέδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους, σπάζοντας τις απαράδεκτες απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη.

Μαζί τους διαδήλωσαν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και σωματεία, απαιτώντας ανοιχτά σχολεία με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι για μία ακόμα φορά έκαναν πράξη το σύνθημα «Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή», εκφράζοντας μαζικά και οργανωμένα την αγανάκτηση που έχει συσσωρεύσει η πολιτική της κυβέρνησης.

Κάνοντας καθαρό ότι αυτό που τους βγάζει στους δρόμους είναι μία πολιτική που γνώμονα δεν έχει ούτε την ασφάλεια, ούτε την υγεία, ούτε τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας.

Οτι ξέρουν να απαντούν και να διεκδικούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ότι οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να εμποδίσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Δήλωση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

“Ακυρώνουν τις προσχηματικές απαγορεύσεις και το άθλιο νομοσχέδιο.

Σε δήλωσή του χτες για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές και γονείς, σήμερα, ακυρώνουν στην πράξη τις προσχηματικές απαγορεύσεις.

Οπως ακριβώς θα ακυρώσουν αύριο και το άθλιο νομοσχέδιο που βάζει νέα εμπόδια στις σπουδές, εντείνει την καταστολή μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, να ανοίξει τις σχολές με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Αντί να αλλάζει προς το χειρότερο τον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια, να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1, Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1 / Πηγή: Eurokinissi

ΚΝΕ: “Εχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους!”

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:

«Οι φοιτητές έσπασαν τις προσχηματικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη!», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, όπου σημειώνει:

«Το τράνταγμα που ένιωσε σήμερα η κυβέρνηση με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα θα εξελιχθεί σε πραγματικό σεισμό, αν δεν πάρει πίσω το καταδικασμένο στις συνειδήσεις των φοιτητών “νομοσχέδιο – ζόμπι” των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες τους και βάζει νέους φραγμούς στην Εκπαίδευση.

Οι χιλιάδες φοιτητές που βγήκαν σήμερα στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής, απέδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους, σπάζοντας τις απαράδεκτες απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν σ’ αυτόν τον αγώνα, για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας προς όφελος του λαού».

Κυβέρνηση: Τολμά να κουνά το δάχτυλο

Επιχειρώντας να ντύσει την ένταση του αυταρχισμού με υγειονομικό μανδύα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης, αναφερόμενος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, δήλωσε χτες ότι «η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία». Μίλησε για «αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού», λέγοντας μάλιστα ότι «φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά για τους υγειονομικούς κινδύνους».

Αυτό, από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο μέχρι τώρα για να λειτουργήσουν με ασφάλεια σχολεία και σχολές και τολμά να κουνά το δάχτυλο σε φοιτητές και μαθητές που απαιτούν να επιστρέψουν στις σπουδές τους με ασφάλεια!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...