Μεγάλες καταστροφές στη Λαμία από τις πλημμύρες

Έναν νεκρό και μεγάλες καταστροφές μετρούν η Λαμία και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή αλλά και την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε η σορός του 49χρονου κτηνοτρόφου που αγνοούνταν στο Πετρωτό Δομοκού. Όπως έγινε γνωστό, η σορός του άνδρα που είχε πάει να βοηθήσει τα ζώα του, βρέθηκε σε ρέμα καταπλακωμένος από φερτά υλικά κοντά στον οικισμό, από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής.

Από τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Λαμίας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας. Παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν να σώσουν από τις λάσπες και τα νερά. Με σκούπες και λάστιχα στα χέρια απομακρύνουν λασπόνερα και φερτά υλικά. Κόποι και θυσίες μιας ζωής θαμμένοι μέσα στις λάσπες.

Στην οδό Στυλίδος, που διασχίζει τις συνοικίες της Νέας Μαγνησίας και Νέας Βρύσης, έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και καταστήματα.

Παρόμοια προβλήματα δημιούργησαν τα νερά και στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, παρασύροντας πολλά επίσης αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στις αυλές των σπιτιών.

Πλημμύρισε επίσης και μεγάλο τμήμα του κάμπου της Λαμίας.

Μεγάλα προβλήματα και καταστροφές και σε περιοχές του Δομοκού. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κάμπου τα νερά απέκλεισαν χωριά, έριξαν γέφυρες, κατέστρεψαν δρόμους και εγκλώβισαν ανθρώπους στα σπίτια τους, όπως στο Πετρωτό, την Αγραπιδιά και την Αχλαδιά.

Δείτε ακόμα...