Μεγάλες οι ευθύνες των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε κινδύνους

Ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη στο αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ
Ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη στο αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ” / Πηγή: Eurokinissi

Την ώρα που η ευρύτερη γειτονιά της πατρίδας μας έχει μετατραπεί σε ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, με δυσάρεστες συνέπειες για τον λαό, η κυβέρνηση απροκάλυπτα συνεχίζει να δίνει «γη και ύδωρ» σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους λοιπούς ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και ενώσεις.

Στην Συρία άρχισαν ξανά οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, αναζωπυρώνονται οι εχθροπραξίες. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ βρίσκεται με το δάχτυλο στην σκανδάλη απέναντι στις Ρωσικές δυνάμεις. Τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η Ρωσία εντείνουν την παρουσία τους με ναυτικές δυνάμεις στην Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλία εντείνει την παρουσία της στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα. Η Ιταλία προσπαθεί να ενισχύσει την μη διατάραξη των συμφερόντων των δικών της πετρελαϊκών μονοπωλίων στη Λιβύη. Η Τουρκία με την ανοχή τόσο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ και των Ευρωπαίων «συμμάχων» συνεχίζει την επιθετική ρητορική με εξαγγελίες και δηλώσεις αξιωματούχων της, με παραβιάσεις, υπερπτήσεις κλπ. Οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας βρίσκονται στο ναδίρ. Κράτη της Αραβικής χερσονήσου προετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμα να επωφεληθούν. Το Πακιστάν ενισχύει τις σχέσεις του με την Τουρκία και προσπαθεί να δηλώσει την παρουσία του στην περιοχή. Η Ινδία συμπλέει πλέον με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και έρχεται αντιμέτωπη με εκείνα της Κίνας για την οποία οι ΗΠΑ δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι αποτελεί αντίπαλο. Η Κίνα όμως δεν θα επιτρέψει να χαθούν οι επενδύσεις που τα μονοπώλια της έχουν κάνει στην περιοχή μας ούτε και η πρόσβασή της στην ΕΕ.

Μέσα σε όλο αυτό το ρευστό και επικίνδυνο κλίμα η Ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή και συμφωνία των λοιπών αστικών κομμάτων, περί άλλων τυρβάζει … Σαν τελευταία εξέλιξη, υποδέχεται στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και την αρμάδα κρούσεως που το συνοδεύει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σπεύδει να το επισκεφθεί! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Προσπαθεί να εξαγνίσει στα μάτια του λαού τις φονικές πλατφόρμες που έχουν αιματοκυλήσει χώρες και λαούς και προετοιμάζονται για τις επόμενες καταστροφές. Συμβάλλει με την στάση του αυτή στην περαιτέρω άμβλυνση του αντιαμερικανισμού που διακατέχει τον Κρητικό λαό, παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ (τόσο χερσαίων όσο και ναυτικών) στην Ελληνική επικράτεια αλλά και η παροχή διευκολύνσεων και υποδομών σε αυτές (Αλεξανδρούπολη, Σούδα κλπ.) καθιστά την χώρα μας «εύκολο στόχο» για την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που τελικά το καζάνι εκραγεί… Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι σε αυτή την περίπτωση οι «προστάτες» και σύμμαχοι των εκάστοτε Ελληνικών αστικών κυβερνήσεων δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά και οι πράξεις τους αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι αν το φιτίλι ανάψει θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως αναλώσιμο υλικό προκειμένου να εξυπηρετηθούν ξένα προς αυτόν συμφέροντα και ιμπεριαλιστικές βλέψεις.

Ο λαός πρέπει να βροντοφωνάξει και να απαιτήσει: Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων είτε με έμψυχο είτε με άψυχο υλικό, Καμιά διευκόλυνση για τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και τις προετοιμασίες πολέμου που κάνουν, Όχι μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο θανάτου, Όχι μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό στόχο και εξιλαστήριο θύμα, Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Χρήστος Σαλταπίδας
Πλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Δείτε ακόμα...