Μεγάλη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών έξω από το εφετείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο, εκπαιδευτικών οι οποίοι και απεργούν, αντιδρώντας στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως αυτή προωθείται από το υπουργείο Παιδείας, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021. Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο, τη μεγαλύτερη που έχει δει ο κλάδος εδώ και πολλά χρόνια, οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας στέλνουν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει με τις αλλεπάλληλες αγωγές του υπουργείου Παιδείας σε βάρος της απεργίας-αποχής από την αντιδραστική αξιολόγηση, ενώ καταδικάζουν και τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη με βάση τον οποίο η απεργία-αποχή κρίθηκε παράνομη.

Με σύνθημα «Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα» οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την ώρα στο Εφετείο, πραγματοποιώντας την απεργιακή τους συγκέντρωση στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία είναι πολύ μεγάλα. 

Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στο χώρο με πορεία από την προσυγκέντρωση των σωματείων που έχει οριστεί νωρίτερα στον σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.  


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...